Фірташа затримала прокуратура



Українського олігарха Дмитра Фірташа затримали у Відні.
Це відбулося невдовзі після дозволу австрійського суду на екстрадицію Фірташа у США, пише Deutsche Welle з посиланням на прокуратуру Відня.
Там повідомили, що технічно затримання не пов'язане з рішенням суду і здійснюється на підставі європейського ордера, виданого Іспанією. Фірташа звинувачують у відмиванні грошей.
У вівторок, 21 лютого, вищий земельний суд Відня дозволив екстрадицію олігарха, розглянувши апеляцію США.
ФБР звинувачує Фірташа у корупції під час отримання дозволу на розроблення титанового родовища в Індії. Нібито олігарх та його співробітники заплатили індійським чиновникам €19 млн.
Дмитро Фірташ - один з найвідоміших бізнесменів України. Донедавна його також вважали ключовим гравцем на ринку газу Східної Європи. 2015-го Forbes оцінював його статки у $270 млн. Раніше був одним із учасників компанії "Росукренерго", яка постачала російський газ в Україну.
Зараз він керує групою компаній DF Group, яка володіє низкою хімічних підприємств у Рівному, Черкасах, Сумах, Сіверськодонецьку та Горлівці. Також має значні активи у гірничій промисловості.
Фірташ - співвласник одного з найрейтинговіших телеканалів України - "Інтера".
У парламенті фракцію "Опозиційного блоку" очолює давній соратник олігарха Юрій Бойко, а також працюють кілька депутатів, яких вважають його прибічниками. Один із лідерів "Опозиційного блоку" Сергій Льовочкін також соратник олігарха.
В Україні є справи, у яких фігурують активи бізнесмена. Частину з них арештували суди.

Related

Гаряча новина 206606918971949624

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item