Росія готова пожертувавти ватажками бойовиків і припинити війну на Донбасі - ЗМІ



Російська сторона змінила свою переговорну риторику в рамках "Нормандського формату". 
Кремль готовий обговорювати заміну керівництва ЛНР-ДНР й виведення російських військ із Донбасу. Вимагає, щоб Київ виплачував пенсію жителям тимчасово окупованих територій, припинив торговельну блокаду і офіційно скасував АТО.
Про це у своїй статті для DT.UA пише жуналіст Сергій Рахманін, посилаючись на власні джерела.
У контактах із західними дипломатами російські переговорники озвучують готовність обговорювати заміну Захарченка й Плотницького іншими фігурами, компромісними і навіть погодженими з партнерами з "нормандського формату" .
"Але готовність ця пов'язана не з чуйністю до побажань Берліна і, тим більше, Києва. Є й прагматичніші мотиви: "вожді" трохи зарвалися, добряче прокралися. Це стало однією з причин урізання фінансування "республік", - написав він.
Росія також погодилася обговорювати можливість озброєння місії ОБСЄ та її право виконувати свої функції не тільки під час, але і після гіпотетичних виборів в ОРДЛО, Хоча запропоновані Москвою чисельність і мандат місії Київ категорично не влаштовують.
Кремль також сприйняв вимоги щодо виводу з Донбасу своїх регулярних підрозділів Збройних Сил.
"Росія офіційно не визнає присутність кадрових військових на Донбасі. Але демонструє "гнучку" відповідь на вимоги забрати звідти свої регулярні підрозділи. Значна частина російських військових останнім часом була виведена з ОРДЛО — як чергова демонстрація поступливості Кремля. Але чимале і постійно поповнюване угруповання, як і раніше, зосереджене поблизу кордонів України. Може бути перекинуте в Донбас", - йдеться в статті.
Головними вимогами Кремля в переговорах стали обов'язкове пенсійне забезпечення Києвом жителів ОРДЛО, скасування будь-яких форм торгової блокади та офіційне скасування АТО.
Миротворча риторика РФ із закликами про "пацифікацію" України" зумовлена авдіївским загостренням. Але досі не бажає поступатися в ключовому питанні, що стосується надання Києва контролю над кордоном. Постійний моніторинг його місією ОБСЄ Москва блокує.
4 лютого речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник з посиланням на дані військової розвідки повідомив, що представники Міністерства оборони і Генерального штабу ЗС РФ попередили керівників так званої "ДНР", що в разі втрати контролю над Ясинуватським плацдармом вони будуть зміщені зі своїх посад.

Related

Події в Україні 1870431407396792518

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item