За дві години до свободи. Скандально відомій екс-меру Слов'янська подовжили арешт

Нелю Штепу залишили під арештом
Комінтернівський райсуд подовжив запобіжний захід екс-меру Слов'янська Нелі Штепі за 2,5 години до закінчення строку її арешту, - передає Інтерфакс-Україна.
"Суд задовольнив клопотання прокуратури і продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 днів, до 2 квітня", - повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.
Разом з тим адвокат Штепи Дмитро Марченко стверджує, що визначення суду було винесено з безліччю процесуальних порушень.
"Це повне беззаконня! Прокуратура у клопотанні навіть назви суду не поміняла - у неї там все ще Червонозаводський суд!.. Нелі Ігорівні стало погано, приїхала "швидка". Сказали медпрацівники, що вона потребує термінової госпіталізації. Тут же прибігла "трійка" (колегія суддів), швиденько зачитали вступну та резолютивну частину. У сьогоднішнього засідання була одна мета - продовжити їй запобіжний захід", - сказав Марченко.
За його словами, станом на 21.55 п'ятниці працівники швидкої допомоги і конвой не могли домовитися, куди везти Штепу із суду.
Марченко зазначив також, що захист має намір звернутися в Європейський суд з прав людини зі скаргою на порушення, допущені в ході підготовчого засідання.
Продовження підготовчого засідання призначено на 15 лютого.
Нагадаємо, Неля Штепа була заарештована 13 липня 2014 року. Її звинувачують у посяганні на територіальну цілісність України, яка спричинила за собою загибель людей і створення терористичної організації.
При цьому в липні 2015 року Штепа заявила про плани знову стати мером Слов'янська.

Related

Гаряча новина 1028589237346640249

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item