Влада боїться втратити контроль над ЦВК – експерт



Влада не оновлює склад Центральної виборчої комісії, тому що боїться втрачати над нею контроль. 
А будь-які заміни, якщо і відбуватимуться, то кулуарно. 
Про це розповів політолог Гліб Канєвський.
"У політичних гравців немає бачення, якою буде виборча система завтра. Крім цього, постійно ідуть розмови про дострокові вибори до Верховної Ради. Тому і парламент, і президент не хочуть втрачати контроль над старими членами ЦВК. Ними можна керувати в ручному режимі. Владі це вселяє впевненість в завтрашньому дні. Тому вона і не поспішає їх міняти", – говорить Гліб Канєвський.
Внесення кандидатур для заміни членів ЦВК президентом – політична гра, говорить експерт.
"Мета цієї гри – показати суспільству та нашим зовнішнім партнерам, що якісь демократичні процеси в ЦВК все-таки відбуваються. І що влада намагається оновити склад, відповідно до законодавства. Проте не виходить. Скорше за все, склад ЦВК формуватиметься в ручному режимі, з тих осіб, які дадуть гарантії і президенту і парламенту, що вони вірно їм служитимуть. Це можна змінити, лише завдяки тиску суспільства та міжнародних партнерів, які дають нам гроші. Тоді матимемо відкритий конкурс.
Строк повноважень 12 з 15 членів Центрвиборчкому завершився у червні 2014 року. А 2 лютого цього року закінчився строк повноважень ще одного члена ЦВК – Олександра Осадчука.
У червні 2016-го президент вніс до парламенту подання щодо відповідних членів ЦВК. Проте фракції не змогли дійти згоди щодо запропонованих кандидатів.

Related

Політика 3873731720283887563

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item