Гроші у Facebook Messenger, Google і чистота інтернет-спілкування, 5G в США – новини IT у світі

Водій фургону UPS зможе позмагатися з дроном, хто швидше доставить посилку
В інтернет потрапили чутки про новий флагман Samsung Galaxy S8+.
1Українці отримали можливість приймати та переказувати гроші через Facebook Messenger
Фінтех-стартап TransferWise, заснований двома естонцями, Тааветом Хінрікусом і Крісто Кярманном, запустив чат-бот у Facebook Messenger. Він надає покрокову допомогу у переказах грошей по цілому світу. Серед країн, в яких доступна послуга, є й Україна.
Автоматизовану програму можна також налаштувати для сповіщень про курси валют.
Серед своїх переваг TransferWise вказав, зокрема, значно менший, ніж у банків – який може сягати 5% - комісійний збір. Наприклад, при переказі в Україну 1 тис. євро TransferWise утримає 19,61 євро (менше 2%).
Щомісячний обсяг грошових переказів TransferWise перевищує $1 млрд.
25G запрацює в декількох містах США вже в першій половині 2017 року
Американський стільниковий оператор Verizon Communication до середини цього року запустить пілотні мережі п’ятого покоління в окремих районах 11 міст. Новітню технологію зможуть випробувати, зокрема, мешканці Атланти, Далласа, Денвера, Х'юстона, Майамі, Сакраменто, Сіетла, а також столиці – Вашингтона.
Рима Куреші з Ericsson – виробника тестового 5G-обладнання для Verizon – показала, що під час випробувань у Бернардсвіллі (штат Нью-Джерсі) швидкість сягала 3,6 Гбіт/с.
Очікується, що 5G-мережі забезпечать підключення щонайменше 100 млрд пристроїв зі швидкістю завантаження до 10 Гбіт/с.
На початку грудня український оператор lifecell підписав меморандум про спільне запровадження 5G із китайською Huawei та шведською Ericsson. Голова Нацкомісії з регулювання зв’язку та інформатизації Олександр Животовський тоді заявив, що в Україні п’яте покоління стільникового зв’язку з’явиться у 2019-2020 роках.
3UPS здешевить доставку за допомогою дронів
Логістична компанія United Parcel Service (UPS) провела у Флориді (США) випробування доставки посилок за допомогою безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Про це повідомило видання USA Today.
Обладнані дронами фургони компанія тестувала лише на сільських маршрутах. За словами старшого віце-президента UPS Марка Уоллеса, мета компанії – не замінити людей, а зробити доставку ефективнішою.
Він навів приклад, коли водій має доставити посилки у три різні віддалені місця. Дрон полетить в одне з них, тоді як водій вручну доставить іншу посилку. Потім БПЛА запрограмований зустрітися з фургоном у третій точці маршруту для підзарядки безпосередньо на даху автомобіля. За підрахунками компанії, щорічна економія від застосування подібного підходу може сягнути $50 млн.
4Яким буде новий флагман Samsung
Майбутній топовий смартфон південнокорейського виробника отримає екран із діагоналлю понад 6 дюймів і 12-мегапіксельну камеру. За даними USA Today з посиланням на журналіста Евана Бласса, фронтальна камера Samsung Galaxy S8+ матиме розподільну здатність 8 МП.
Згідно з його повідомленням, флагман зможе "впізнавати" свого власника за допомогою сканера райдужної оболонки ока. Samsung Galaxy S8+ заряджатиметься без дротів, він буде захищеним від вологи та пилу. Пам’ять смартфону (64 ГБ) можна розширити за допомогою microSD. На відміну від нових iPhone, у новому південнокорейському флагмані залишиться аудіороз’єм.
5Google боротиметься з інтернет-тролями та образливими коментарями
Джаред Коен, президент Jigsaw, дочірньої компанії Google, вчора заявив про вихід на ринок Perspective – технології на основі машинного навчання для виявлення образливих коментарів. Вона призначена для того, щоби модератори інтернет-сайтів ефективніше сортували висловлювання, а читачі легше знаходили потрібну інформацію.
За словами Коена, майже половина інтернет-користувачів США були об’єктами образливої поведінки, а 72% – свідками подібних дій у всесвітній мережі.
Вказані проблеми стосуються не тільки онлайн-читачів. Засоби масової інформації всіляко заохочують обговорення своїх новин в інтернеті. Однак сортування мільйонів коментарів для того, щоби знайти тролінг чи образливі висловлювання, потребує занадто багато грошей і часу, підкреслив Коен. Це змусило багато сайтів взагалі відмовитися від коментарів. Perspective зможе це змінити, впевнений президент Jigsaw.
Розробники з Google запевнили, що ще цього року випустять кілька оновлень. Перша версія Perspective визначатиме, наскільки "токсично" сприймаються ті чи інші коментарі під час обговорення. Коен висловив надію, що впродовж року нова технологія буде доступною не тільки англійською мовою.

Related

Технології 2975992247785953051

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item