Франція прокоментувала указ прo визнання документів ЛНР і ДНР


Постійний представник Франції в ООН Франсуа Делатр в ході дебатів на тему конфліктів в Європі в Радбезі ООН зазначив, що Мінські домовленості є єдиним шляхом врегулювання конфлікту на Донбасі, а визнання РФ паспортів так званих ДНР і ЛНР суперечить угодам.
Про це передає "Інтерфакс-Україна".
"В Україні ми продовжуємо невтомно з нашим партнером Німеччиною здійснювати всі зусилля в "нормандському форматі" для повного виконання Мінських угод. Всі визнають, що це єдиний шлях для мирного врегулювання конфлікту. Недавня напруженість в Авдіївці викликає серйозну стурбованість, ми шкодуємо про рішення Росії про визнання документів, виданих владою деяких регіонів Донецької і Луганської областей. Це суперечить духу Мінських угод", - сказав він.
Постпред також зазначив, що триває дискусія щодо вироблення плану імплементації Мінських домовленостей.
"Німеччина і Франція впевнені, що єдиний шлях руху вперед - це досягнення рівного прогресу з політичного фронту і питань безпеки Мінськими угодами. Хочу нагадати про нашу прихильність захист суверенітету і територіальної цілісності України", - додав він.
18 лютого президент Росії Володимир Путін підписав указ прo визнання документів ЛНР і ДНР, згідно з яким жителі "республік" Донбасу можуть в'їхати в Росію без оформлення віз.

Related

Події у світі 4798529673966095783

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item