WSJ: НАТО відклало зустріч із Києвом щодо системи ПРО

НАТО призупинило переговори з Україною щодо використання системи ПРО

Причиною припинення переговорів називають небажання альянсу підривати відносини з Росією.

НАТО відклало плани щодо зустрічі з українською владою для переговорів щодо використання системи протиракетної оборони (ПРО) в Європі, щоб не провокувати Росію, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела.
Деякі дипломати вважають, що обережний підхід до обговорення з Україною має сенс, якщо альянс хоче уникнути подальшого підриву відносин з Росією. Але інші союзники побоюються, що альянс ризикує, проявляючи нерішучість в допомозі такому партнеру, як Україна.
За даними джерел газети, це рішення не припиняє майбутніх дискусій з Україною, однак НАТО "обережно рухається" в цьому питанні.
Як зазначає видання, альянс зараз знаходиться в "незручному становищі". З одного боку, НАТО посилює військовий контингент на кордонах з Росією, з іншого - президент США Дональд Трамп обіцяв збудувати хороші відносини з Москвою.
Система ПРО, яку НАТО хоче розмістити в Румунії, покликана, за даними газети, захищати від можливих ракет з боку Ірану, який нещодавно знову провів ракетні випробування. В такому випадку уламки ракет можуть впасти на території України - саме це питання альянс планує обговорити з Києвом.
Також видання додає, що НАТО розглядало можливість розширення дії системи ПРО на територію України, проте Франція виступила проти через побоювання що це може ускладнити відносини з Росією.
Раніше повідомлялося, що Україна і НАТО завершують роботу над річною програмою співпраці.

Related

Гаряча новина 786798645236858189

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item