Нідерланди профінансують створення 100% україномовного радіо


В Україні за підтримки голландських інвесторів створюється повністю українське радіо, передає replyua.net

Встановлені підсумки конкурсу, оголошеного Нацрадою в грудні минулого року, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення провела конкурс на отримання ліцензій для мовлення на 16 радіочастотах. На конкурсі мережу «Країна ФМ» (ПрАТ «Радіокомпанія Гала») отримала 15 частот. Конкурс, оголошений 14 грудня минулого року,проводився для створення повністю українського радіо.

Христо Грозев, директор голландської компанії Ad Venture Radio B.V., коментуючи підсумки конкурсу, заявив, що в перші три роки підприємство готове інвестувати в проект 2 мільйони євро. Також він повідомив, що раніше аналогічні проекти за підтримки голландської компанії вже створювалися в декількох країнах. Завдяки Ad Venture Radio B.V. радіостанції на державних мовах з'явилися в Латвії, Естонії, Болгарії, Чехії та Фінляндії.

Умовами конкурсу було визначено, що створене в результаті радіо має транслювати 100 відсотків української музики. В ефірі, згідно з умовами повинен звучати тільки український, державна мова. Голова Нацради Юрій Артеменко висловив упевненість в тому, що слухачі у цієї музики обов'язково будуть.                

Related

Суспільство 4671361590462598966

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item