Не впав, а приводнився. З'явилися нові подробиці катастрофи Ту-154 біля берегів Сочі - Коммерсантъ

Опубліковані перші результати розслідування загибелі російського Ту-154 біля берегів Сочі
Завершено технічну частину розслідування загибелі російського Ту-154, що зазнав аварії біля берегів Сочі в кінці 2016 року, пише Коммерсантъ з посиланням на інформовані джерела.

















Так, експерти з'ясували, що літак взагалі не падав, а сів на воду в контрольованому польоті під управлінням командира екіпажу. В результаті удару розпався на шматки.
Разом з тим повідомляється, що довести висловлені фахівцями думки не виявилося можливим: параметричний самописець виявився зношеним і в підсумку його ремонт і розшифровку військові доручили цивільних експертів Міждержавного авіаційного комітету.
Підсумком роботи МАК стала так звана 3D-модель останнього польоту Ту-154 - відеореконструкція руху літака у просторі з накладеними на неї цифрами, що відображають висоту польоту, швидкість і режим роботи двигунів.

Згідно відеореконструкції зльоту, пише Коммерсантъ, літак злетів у штатному режимі, але після набору висоти близько 250 метрів при швидкості 360-370 км/год виникла нештатна ситуація: пілот перевів машину в режим посадки.
"Ту-154, як показало моделювання, протягом десяти секунд - до самого зіткнення з водою - знижувався в так званому контрольований політ під управлінням льотчика", - наводить видання слова одного з експертів.
    На думку фахівців, причиною трагедії могла стати дезорієнтація пілота в просторі. Наприклад, набираючи висоту в темряві над морем, пілот візуально не контролював положення літака, оскільки не бачив попереду ніяких орієнтирів і навіть горизонту і дезорієнтувати його могли навіть зірки, що відбиваються у воді.
    Незабаром після публікації матеріалу про підсумки розслідування, з'явилася реакція російської влади на повідомлення Комерсанта. 14 березня головний військовий прокурор РФ Сергій Фридинський назвав з'явилися відомості "здогадами", передає РБК. За його словами, продовжувати розмову можна буде лише тоді, коли будуть зроблені якісь значимі рішення і висновки".
    Нагадаємо, 25 грудня 2016 року військовий літак Ту-154 вилетів з Сочі після дозаправки в 05:20 мск, а у 05:40 мск пропав з радарів диспетчерів. Літак прямував з підмосковного аеродрому Чкаловський в Сирію.
    На борту літака було вісім членів екіпажу і 84 пасажира - військовослужбовці ЗС РФ, артисти ансамблю ім. Александрова і дев'ять представників російських телеканалів Перший канал, Звєзда, НТВ.

    Related

    Суспільство 9041631898881749125

    Post a Comment

    emo-but-icon

    Пошук у цьому блозі

    Читають

    Свіже

    Add to Any

    Свіже

    РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

    Варто подивитись

    Нас відвідали

    Лічильники

    item