Парубій: РФ може використовувати навчання "Захід-2017" для прямої агресії

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій

Спікер українського парламенту побоюється одночасного наступу з території Росії і Білорусі.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що спільні російсько-білоруські навчання "Захід-2017", які відбудуться восени 2017 року, можуть бути використані для прямої агресії або диверсійних дій проти України, передає Укрінформ.
"Нинішні військові навчання "Захід-2017" викликають занепокоєння в Україні... Не слід відкидати найгіршого сценарію: використання навчань як мінімум для дискредитації Білорусі, а як максимум - здійснення прямої агресії або диверсійної підривної діяльності на території Білорусі проти нашої держави", - зазначив Парубій під час VIII сесії Міжпарламентської асамблеї України, Польщі та Литви у Варшаві.
Спікер парламенту зазначив, що в України довгий кордон з Білоруссю, і Київ не може розглядати свої відносини з Мінськом окремо від проблем російської агресії проти України.
Парубій наголосив, що "дуже важливо, щоб наступ на Україну не почався одночасно як на території РФ, так і території українсько-білоруського кордону".
Зазначимо, спікери парламентів України, Польщі та Литви розкритикували владу Білорусі за порушення прав людини, грубі переслідування активістів та порушення прав на мирні зіткнення, що спостерігалися протягом останніх днів в країні.
Раніше агентство Reuters опублікувало відео з десятками російських танків, які нібито знахо-дяться біля українського кордону.

Related

Події в Україні 1525279454024763076

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item