"Окуповані території повернуть через 30 років" - боєць ЗСУ


Переселенці потерпають від соціальної нерівності, живуть у розвалених гуртожитках, але самі не хочуть захищати свої інтереси.
Про це розповів Олександр, боєць батальйону "Айдар".
"Зараз велика нерівність між тими людьми, які залишилися жити на окупованих територіях і тими, хто звідти виїхав. По-перше, в окупованих містах тарифи значно менші. Там люди платять за газ копійки й живуть у своїх квартирах. У великих містах переселенці живуть в гуртожитках і бараках й отримують непідйомні платіжки. Переселенці почуваються людьми другого сорту у власній країні", - розповів боєць.
"З пенсіонерами усе в рази гірше. Половина на Донбасі отримують дві пенсії: в рублях та гривнях. А на підконторольних територіях бабусі стоять у чергах, щоб копійки отримати. Це додаткова напруга, яку створює сама влада. Але найстрашніше те, що самим переселенцям байдуже. Вони нічого не роблять, щоб якось вирішити свої проблеми" - додав Олександр.
Військовий також сказав, що саме з-за соціальної нерівності переселенців процес повернення окупованих територій затягнеться на 30 років.
Переселенці змушені чекати виплат від держави по кілька місяців. Майже для половини це основний прибуток.

Related

Події в Україні 9190185301132125555

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item