Це прямий виклик 57 країнам-учасницям: Хуг обурений нападом бойовиків на працівників місії ОБСЄ


Перший заступник голови місії ОБСЄ Олександр Хуг обурений нападом терористів на спостерігачів під тимчасово окупованій Ясинуватій 24 лютого.

Як передає LIGA.net, про це він сказав на прес-конференції.
"Це прямий виклик колективній волі 57 країн-учасниць ОБСЄ. Це інцидент - іронічний, оскільки так звана ДНР першою бере рупор і вимагає моніторингу обстрілів", - зазначив Хуг.
Він уточнив, що спостерігачі саме цим і займалися, коли терористи стріляли в них. За словами Хуга, місія планувала запустити безпілотник для проведення моніторингу, коли почули чергу зі зброї в п'яти метрах від себе.
Перший заступник голови місії додав, що минулого тижня кількість вибухів від артилерії збільшилася на 250%, а мінометного вогню в 12 разів по всьому Донбасу.
"Гарячою точкою залишається трикутник Авдіївка -Ясінувата-Донецький аеропорт", на який припадає 46% порушень режиму припинення вогню ", - сказав Хуг.
Він також додав, що в районі Донецької фільтрувальної станції потрібно розвести війська, бо там застосовують заборонену мінськими угодами зброю.
"Сторони розміщені близько одна від одної, станція потрапляє під перехресний обстріл", - підкреслив Хуг.
Як повідомлялося раніше, 24 лютого в окупованій Ясинуватій СММ ОБСЄ намагалися запустити безпілотник для спостеріганням за Донецькою фільтрувальною станцією, але потрапили під обстріл бойовиків.
Згодом в окупованому Донецьку один з ватажків "ДНР" Денис Пушилін повернув спостерігачам місії ОБСЄ безпілотник, однак інформація з нього була стерта.

Related

Події в Україні 1666641199967579236

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item