"Не дозволю одягати рожеві окуляри" - Гройсман відкрив надсучасну реанімацію9


У Вінниці відкрили надсучасне відділення анестезіології та реанімації на базі міської клінічної лікарні №1, яка схожа на німецьку клініку.
На масштабну реконструкцію і купівлю обладнання витратили майже 45 млн. грн з місцевого бюджету.








"Мені прикро чути, коли хтось говорить, що в казні немає грошей. Їх зараз достатньо і місцеві бюджети зростають серйозними темпами. Де є господарські підходи, там не буде просто ремонт. Там буде сучасна модернізація і реконструкція", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.
Українці сьогодні живуть на 7 років менше, ніж сусіди з Європейському Союзу. Люди не мають можливості вчасно виявити хворобу і її вилікувати. Тому система потребує змін, зауважив прем'єр.
"Нікому не дозволю одягати рожеві окуляри і вважати модернізацію лікарні у вигляді євроремонту. Має бути реконструйований центр з новітнім обладнанням" - підкреслив Гройсман.
У відділенні реанімації встановили сучасні апарати штучної вентиляції легень німецького виробника "Dräger", аналогу якому немає в Україні. Обладнання може працювати в інтелектуальному режимі. Оцінює характер та ступінь ураження легень та дихальних шляхів та самостійно підбирає режими вентиляції.
Також облаштована сучасна система спостереження за пацієнтом. Моніторинг артеріального тиску, пульсу, частота дихання, температура тіла, концентрація кисню, вуглекислого газу, активність мозку проходить в реальному часі і потрапляє на центральний дисплей чергового лікаря відділення. Система здатна архівувати дані.
Додатково закупили бронхоскоп, УЗД апарат, електрокардіограф, мобільний рентген-апарат.
У 13 регіонах України створять сучасні кардіоцентри аби зменшити передчасну смертність людей. Сучасні центри кардіології отримають Суми, Дніпро, Тернопіль, Чернівці, Маріуполь та Запоріжжя. Потім такі центри розгорнуть по всій Україні.

Related

Події в Україні 6432611566506114962

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item