В Ізраїлі декриміналізовано вживання марихуани

Досі марихуану в Ізраїлі можна було купити лише у спеціальних диспансерах за рецептом лікаря

Близько 25 тисяч осіб у країні мають право на отримання медичної марихуани.

 
Кабінет міністрів Ізраїлю схвалив декриміналізацію використання марихуани. Згідно з пропозицією, висунутою міністерствами громадської безпеки та юстиції, людина, спіймана на вживанні марихуани у громадському місці, може бути оштрафована, а не притягнена до кримінальної відповідальності.

Штраф становитиме близько 270 доларів. У разі повторного затримання він буде подвоєний.
 
Втретє порушник виявиться під наглядом влади, але після відносно короткого терміну буде повністю вільний.
 
Лише в разі четвертого затримання буде порушено кримінальну справу. Кошти, отримані від штрафів, будуть спрямовані на програми освіти з питань наркоманії.
 
Ізраїль став першою державою на Близькому Сході, де декриміналізовано вживання марихуани. Ця країна є світовим лідером в області вивчення застосування марихуани в медичних цілях.
 
За словами професора Рафаеля Мешулама з Єврейського університету в Єрусалимі, переваги канабісу вивчають "як із хімічної, так і з фармакологічної точки зору".
 
Згідно з офіційними даними ізраїльського міністерства охорони здоров'я, близько 25 тисяч людей у країні мають право на отримання медичної марихуани. Багато з них страждають на онкологічні захворювання, а канабіс - один із небагатьох засобів, який, на думку лікарів, що його прописують, здатний тимчасово зняти біль і нервову напругу.
 
Є й такі, хто курить марихуану за рекомендацією лікарів-психіатрів. У країні, де стресові ситуації аж ніяк не рідкість, люди часто звертаються за психологічною допомогою.
 
Раніше в Мехіко легалізували марихуану та дозволили евтаназію.

Related

Події у світі 31166451865326741

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item