Банкова хоче пошити парламент у дурні, – Лещенко


Аудитор є особою, яка відіграватиме ключову роль у діяльності НАБУ. На цю вакансію Президент та парламент висували своїх кандидатів. Та у Раді переконані, що Банкова чинить нечесно.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня 13:00–15:00 та 19:00–21:00 на телеканалі ZIK) сказав нардеп Сергій Лещенко.

«Аудит НАБУ – це єдина можливість звільнити корупціонерів, які є при владі. Парламент має запропонувати свого одного кишенькового аудитора, а другого висунути має Президент чи уряд. Але майже місяць ми спостерігаємо за маніпуляціями, які всі розуміють», – пояснює нардеп.

Висунутий Верховною Радою представник на роль аудитора НАБУ виявився насправді кандидатом від Петра Порошенка.

«За квотою начебто Верховної ради України з’явився кандидат на посаду аудитора Найджел Браун. Проте Комітет на цю посаду не рекомендував його. Ми взагалі не знали, хто він. Та згодом за нього підписались «Блок Петра Порошенка» і «Народний Фронт». Ба, більше! Вони вдались до нечесної гри. Минулого тижня спеціально доповнили комітет своїми лояльними депутатами. Брауна вже втретє намагаються проштовхнути, але Порошенко за свого кандидата набирає все менше голосів», ­– розповідає Сергій Лещенко.

Хоча Найджел Брауні став негласним представником з боку Петра Порошенка, та Банкова на посаду аудитора хоче висунути ще одного американця.

«Зараз вже намагаються пошити у дурні сам парламент. Банкова за своєю квотою хоче висунути представника. Хоча всі ми чудово розуміємо, що це нечесно. Але Президент хоче мати свого кишенькового аудитора, який не буде вести розслідування проти найближчого його кола», – переконаний Сергій Лещенко.

Related

Гаряча новина 4683503049686781246

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item