Порошенко: Мета Кремля - розділити Європу

Президент України Петро Порошенко

Український лідер заявив, що Євросоюз повинен бути рішучим і безкомпромісним щодо російської агресії.

Президент України Петро Порошенко заявив під час виступу на Конгресі Європейської Народної Партії Майбутнє Європи, що РФ використовуватиме всі сили, щоб дестабілізувати Євросоюз і найближчі 10 років будуть визначальними як для ЄС, так і для України, передає прес-служба глави держави.

"Противники Європи не заспокояться. Антиєвропейські сили все ще на ногах. Росія буде робити все можливе, щоб зіштовхнути ЄС зі скелі. Кремль ніколи не відкидав спроби побудувати "альтернативну" Європу. Для того, щоб це сталося, вони будуть поширювати невпевненість і недовіру в наших суспільствах", - зазначив український лідер і додав, що Росія сповідує головний і ключовий принцип: розділяй і володарюй.
"Мета Кремля - ​​розділити Європу і розмити цінності. Поки ця мета існує, ідея взаємного посилення ЄС і Росії є ілюзорною. Не можна стати сильним разом з кимось, хто мислить критерієм "все або нічого". У Кремля тільки одне правило: Росія повинна бути на вершині", - наголосив Порошенко.
Український президент закликав ЄС не боятися і заявив, що настав час більш згуртованої і рішучої Європи на захист спільних цінностей без компромісів щодо російської агресії, зокрема в політиці санкцій.
"Давайте не будемо керуватися страхом. Але давайте і не будемо закривати очі. Це не криза нерозуміння. Це криза двох протилежних концепцій Європи: свободи або тиранії. Тільки одна з них виживе в кінцевому рахунку", - сказав Порошенко.
Він також зауважив, що Україна знаходиться на краю цієї боротьби і "три роки кожен день веде цю гібридну війну проти російських військових, терористів, пропаганди, хакерів, корупції і абсолютного обману".
Раніше Порошенко заявив, що російський президент Володимир Путін намагається послабити і роз'єднати Євросоюз.

Related

Події у світі 3621335677052381962

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item