Віце-прем'єр Угорщини виступив за автономію для угорських громад, які проживають за кордоном

У Будапешті напряму говорять також і про автономію для угорських громад, які живуть на Закарпатті
Виживання угорських громад, що мешкають за кордоном, залежить від їх здатності досягти прогресу у справі отримання автономії у складі країни, де вони постійно мешкають.
Про це заявив віце-прем'єр-міністр Угорщини Жолт Шем'єн, повідомляє Мукачево.net.
"В інтересах зовнішньої політики Угорщини пропагувати угорські партії. Давайте говорити чесно – держави зацікавлені в асиміляції угорців. А ми зацікавлені в тому щоб зупинити асиміляцію і зберегти угорську ідентичність" – цитує виступ Шем’єна на місцевому телеканалі HirTV Європейська правда.
Урядовець вважає, що угорські партії для захисту інтересів угорського населення повинні мати представництво не лише на рівні місцевих органів влади, а й у парламентах цих країн.
Шем'єн каже, що угорці повинні мати єдність. І це, за його словами, особливо важливо під час парламентських виборів. 
Він вважає, що етнічні угорські партії не лише мають дбати про представлення інтересів місцевої угорської спільноти, але також несуть відповідальність перед усією нацією. Він нагадав про Союз угорців Воєводини у Сербії – як приклад етнічної угорської партії, яка повністю відповідає цьому критерію.
Угорський політик ще у 2014 році зазначав, що "кожна нація має виробити власну концепцію автономії. Жителі Воєводини, Закарпатської України повинні діяти у такому ж напрямі".
Зазначимо, парламентські вибори в Угорщині пройдуть у 2018 році. Після прийнятих змін до Конституції країни, яка набула чинності у 2012 році, вибори за новим законом проходять в один тур, скоротилася кількість мандатів – 196 замість 386. Також національні меншини можуть становити свої списки, однак мають при цьому у групі нацменшин досягти 5-% бар’єру. Також Конституція Угорщини передбачає, що громади нацменшин, які не набрали потрібної кількості голосів, можуть послати свого представника до парламенту, однак зараз у нього немає права голосу.
Нагадаємо, раніше у МВС Угорщини заявили про притягнення до відповідальності за шахрайські дії, пов'язані з отриманням громадянами України угорського громадянства, притягнуто 55 осіб, в тому числі українців.

Related

Події у світі 1672443571367722450

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item