Держгеонадра звернеться до правоохоронних органів через блокування легалізації ринку бурштину


Державна служба геології та надр України виступає за легалізацію ринку бурштину, щоб покласти кінець його незаконному видобуванню. 
Держгеонадра звертатиметься до всіх правоохоронних органів через блокування легалізації бурштинового ринку певними політиками.
Про повідомляє прес-служба відомства.
Лише збільшення кількості легально працюючих компаній може покласти кінець незаконному видобуванню бурштину. Однак цей процес блокують зацікавлені особи та обласні ради, вказує Держгеонадра.
"На ринок заходять офіційні компанії, які ведуть законний видобуток бурштину. Це дає легальні робочі місця, податки, покращення інфраструктури, – каже т.в.о. голови Держгеонадр Микола Бояркін. – Та, на превеликий жаль, деякі народні депутати, які покривають чорних бурштинокопачів, намагаються дискредитувати роботу по легалізації ринку. Також питання блокується обласними радами, які не погоджують проведення аукціонів".
За зверненням потенційних надрокористувачів у 2016 році було надіслано 9 заявок на проведення аукціону щодо користування бурштиноносними ділянками. Жодної з них обласні ради не погодили. Зокрема, відмовилась проводити такі аукціони Житомирська облрада.
У Держгеонадра акцентували, що всі спецдозволи на користування бурштиновими надрами є суто в правовому полі. Добувати бурштин можна тільки після проходження процедури отримання відповідних дозвільних документів, в яких чітко прописана програма робіт і строки її виконання. Зараз на офіційному ринку працює дев'ять підприємств.
Легалізація ринку бурштину вирішує цілу низку проблем - впорядкує надрокористування, вирішить багато проблем екології та соціальної інфраструктури, позитивно вплине на розвиток ювелірного та логістичного напрямків.

Related

Економіка 5123405800986440473

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item