У США заявили про можливе вторгнення Росії до Лівії

Росія збільшує присутність в Єгипті

Розвідка США помітила транспортні літаки РФ на кордоні Єгипту і Лівії.

Повітряні розвідувальні засоби США виявили російські транспортні літаки і безпілотник на авіабазі на заході Єгипту недалеко від лівійського кордону. Про це повідомляє CNN.

Офіційні особи США вважають, що це все частина зростаючих ознак того, що Росія планує вторгнення до Лівії.

Минулого тижня в Комітеті Сенату з питань збройних сил вже обговорювали можливі спроби маніпулювати політичним результатом в Лівії з боку Росії.

"Росія намагається впливати на уряд всередині Лівії. Вони впливають на рішення", - заявив генерал Томас Д. Вальдхаузер.

Сенатор Ліндсі Грем уточнив, чи мається на увазі спроба впливу на ситуацію в Лівії як і в Сирії. На що Вальдхаузер відповів: "Так, це так".

Раніше Reuters публікувало доповідь, що в Єгипті поблизу лівійського кордону розміщені дрони і спецназ. Єгипетський військовий чиновник, виступаючи на умовах анонімності, повідомив CNN, що це питання є питанням суверенітету, продовжуючи стверджувати, що військові Єгипту провели протягом останніх двох місяців кілька раундів переговорів з лівійськими офіційними особами і парламентаріями, щоб полегшити політичну ситуацію.

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков відповів на питання CNN про безпілотні літаки, заявивши, що "у нас немає такої інформації".

Через п'ять років після повалення Муаммара Каддафі три уряди в Лівії змагаються за владу. Кілька племен конкурують за вплив на нафтове багатство країни, тоді як позиції ІДІЛ у деяких областях зміцнилися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський спецназ розмістять на кордоні Єгипту і Лівії.

Related

Події у світі 8628221265038455004

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item