"Крим можуть звільнити сьогодні ввечері" - Джемілєв


Звільнення Криму рано чи пізно станеться.
Про це сказав в інтерв'ю "Крим.Реалії" лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв.
Джемілєв вважає, що головною рушійною силою у звільненні півострова буде міжнародне співтовариство.
"Те, що Крим повернуть, немає ніякого сумніву – питання в часі. Це залежить від багатьох факторів. Насамперед, від активізації міжнародної спільноти. Одна з форм – це накладення жорстких санкцій на агресора. Тому що агресія проти сусідньої країни і захоплення частини її території – це велика загроза всьому світу. Якщо усвідомлення тієї небезпеки, на яку наражається світ, прийде до державних діячів усіх країн світу, то день звільнення буде значно ближче", – розповів Джемілєв.
Деякі фактори віддаляють звільнення Криму. Наприклад, за його словами, є країни, залежні від Росії енергетично. Деякі режими тримаються тільки за допомогою Росії.
"Назвати якісь певні терміни, напевно, ніхто не може, тим паче що Росія – це така непередбачувана країна. Тому це (звільнення Криму. – ред.) може відбутися сьогодні ввечері, може - через тиждень, а може - Бог знає коли. Росія – величезна країна, напевно, у неї ще є якийсь ресурс, щоб протриматися (в режимі санкцій. – ред.). У кінцевому рахунку, окуповані території звільнять. У цьому в нас немає сумнівів", – додав Джемілєв.
Повернення Криму до складу України хочуть 86% українців. Про це сказала радник міністра інформаційної політики Юлія Каздобіна під час презентації результатів дослідження в "Укрінформі". "86 відсотків українців сказали, що вони особисто хотіли б, щоб Крим повернувся до складу України. Вони пам'ятають про Крим, вони про нього не забули. 55 відсотків опитаних цікавляться питаннями, пов'язаними з окупацією Криму", – розповіла радник міністра Каздобіна.

Related

Суспільство 2869797776655263688

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item