В Естонію прибули британські військові НАТО


Перший загін із 130 осіб зустріли на авіабазі Емарі.

До Естонії 17 березня прибув перший підрозділ збройних сил Великобританії, що входить до складу міжнародного батальйону НАТО, що розміщується в цій країні, передає Інтерфакс-Україна.
На авіабазі Емарі передовий загін у складі 130 осіб зустрічав міністр оборони Естонії Маргус Цахкна.


У квітні повинні прибути всі інші члени батальйонної бойової групи, а також танки, бойові машини піхоти, самохідні артилерійські установки і інша бойова техніка.
Зазначається, що війська прибувають до Естонії на підставі рішень Варшавського саміту НАТО.
Командувач збройними силами США в Європі генерал Куртіс Скапаротті заявив, що підрозділи частини НАТО, які розміщуються в Естонії, "є відповіддю на агресію Росії в Криму, в Україні".
Агентство зазначає, що 20 березня очікується прибуття в Естонію першої групи військовослужбовців з Франції в складі 50 осіб.
Всього у складі бойової батальйонної групи буде близько 1200 військовослужбовців, зокрема, 800 з Великобританії і 400 з Франції.
Очолить міжнародний батальйон Великобританія. Військові НАТО будуть взаємодіяти з Першою піхотною бригадою Сил оборони Естонії і розмістяться в військовому містечку в Тапа.
Раніше повідомлялося, що США планують і надалі посилювати східний фланг НАТО іперекинуть до Польщі ще тисячу військовослужбовців.

Related

Події у світі 5776955256707182760

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item