Парубій відреагував на вимоги відставки Гройсмана


В українському парламенті актуальною залишається проблема законодавчого спаму, зокрема і питання про відставку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.
Про це сказав спікер Верховної Ради Андрій Парубій на засіданні погоджувальної ради 20 березня, пише "Українська правда".
Так він відреагував на вимогу лідера фракції "Батьківщина" Юлії Тимошенко зареєструвати постанову про відставку прем'єра.
"Завжди це реєстрували без 150 голосів", – наполягала Тимошенко.
Парубій закликав депутатів опиратись на юридичну і правову позицію:
"2015 року Верховна Рада цього скликання прийняла закон про Кабінет міністрів, яким чітко врегулювала взаємовідносини між парламентом і Кабміном. Згідно зі статтею 18 закону про уряд, Верховна Рада може змінити члена Кабінету міністрів, але не прем'єр-міністра. Зняти ж прем'єра можна або за ініціативою президента, або поданням 150 народних депутатів", – наголосив спікер.
Парубій поскаржився на проблему законодавчого спаму.
"Приходять законопроекти… Наприклад, засудити Трампа за нецензурні висловлювання про жінок. Що робить апарат? Звичайно, він таке не реєструє. Бо це дискредитує парламентаризм як основу Верховної Ради".
"А якщо подадуть закон про відміну сили тяжіння.? Ми що маємо реєструвати і дискредитовувати парламент?", – наголосив Парубій.
"Апарат парламенту має опиратись на закон", – заявив спікер.
10 лютого 13 нардепів від "Батьківщини" зареєстрували постанову про відставку прем'єр-міністра Гройсмана. Однак ввечері 10 лютого постанова зникла із сайту Ради.
У парламенті пояснили, що згідно зі ст. 87 Конституції, Верховна Рада може розглянути питання про відповідальність уряду, якщо таку постанову подасть не менше 1/3 від складу парламенту, тобто не менше 150 депутатів.

Related

Політика 7145169132906388268

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item