Садовому можуть вручити підозру і відсторонити з посади — Луценко


Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що мера Львова Андрія Садового можуть відсторонити від посади у випадку, ящо йому вручать підозру щодо недбалості зі смертельними випадками.
Про це він сказав в ефірі телеканалу ZIK, коментуючи відкриття кримінального провадження стосовно посадовців Львівської міськради, насамперед міського голови Андрія Садового.

За словами Луценка, два тижні тому у Харкові була завершена експертиза, яка встановила, що ніякого підпалу на сміттєзвалищі "Збиранка" біля Грибовичів не було.
"Всі розмови про те, що якісь спеціальні диверсанти із конкуруючих політичних партій підпалили сміттєзвалище експертиза не підтвердила. Це було самозагоряння через недотримання технологій", - сказав він.

"Відтак стоїть питання про недбалість службових посадових осіб Львівської міської ради, які призвели до такого становища. По-старому це – халатність. Але все обтяжується тим, що ми маємо трьох загиблих. Сім’ї в праві спитати, хто зі службових осіб Львівської міськради за це відповідає", - додав 
він.

"Саме зараз досудове слідство обласної прокуратури встановлює цього "Хто?". Я не можу виключати, що ним може бути і міський голова, і його заступники, і інші посадові особи", – сказав Луценко.

Н
а уточнення про те, чи є у цій справі політичний підтекст, як про це заявляє Андрій Садовий, Луценко відповів: "Мені здається, що проблема зі сміттям виникає не від того, що мер в опозиції чи коаліції. Сміття просто треба утилізовувати, цим треба займатися. Андрій Іванович не перший термін на посаді і навіть не другий".
Раніше Садовий заявляв, що прокуратура готує йому підозру у вчиненні кримінального злочину, однак не уточнив, у якій справі.
14 березня був оприлюднений темник Адміністрації президента, в якому нардепам БПП пропонують публічно критикувати позицію Садового щодо акцій із блокування торгівлі з окупованими територіями.
Як повідомлялося, 30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі cтався завал, після того, як там виникла пожежа.
Рятувальники знайшли під завалами тіла трьох своїх колег, четвертий зник безвісти.
Після цього експлуатацію звалища призупинили, а львівське сміття почали вивозити в інші міста України. Мешканці цих міст неодноразово висловлювали свій протест проти таких дій.
У прокуратурі повідомили, що сміття горіло не через підпал, а через неналежну експлуатацію полігону.

Related

Гаряча новина 8354814097041816839

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item