Посіпаки Кремля в Раді не мають заважати посиленню оборони - Тетерук


Верховна Рада створила електронний реєстр військовозобов'язаних.

За законопроект №2504а-д проголосувало у другому читанні 236 народних депутатів.

Як зазначено у пояснювальній записці, "реєстр буде єдиною автоматизованою інформаційно-телекомунікаційною системою, де зберігатиметься інформація про всіх військовозобов'язаних (призовників)".

Реєстр має допомогти веденню військового обліку; плануванню та виконанню заходів мобілізації, призову на строкову військову службу, прийняття на військову службу за контрактом; інформаційному забезпеченню осіб, звільнених з військової служби, які мають право на пенсію, та членів сімей загиблих військовослужбовців відомостями щодо військового обліку.

Реєстр міститиме персональні та службові дані військовозобов'язаних громадян України віком від 17 до 60 років, зокрема, відомості про дату виїзду за межі України та дату повернення на територію України.

Законопроект про електронні реєстри уперше був зареєстрований ще у 2015, однак його тривалий час не могли прийняти через опір таких фракцій як "Батьківщина", які виступали за паперові списки військовозобов'язаних.

Перший заступник голови фракції "Народний фронт", народний депутат Андрій Тетерук під час виступу у сесійній залі закликав колег не бути ретроградами та проголосувати назрілий законопроект.

"Я прошу вгамувати емоції і серйозно підійти до питання посилення обороноздатності нашої країни. Це програмне забезпечення буде найсучаснішим задля бази обліку наших військовослужбовців. Це те, з чим ми не зустріли ворога в 2014 році. Ми повинні вдосконалювати систему захисту в оборонному секторі розробками, які безкоштовно передаються Міноборони та Генеральному штабу. Та брехня, яка лунає від посіпак Кремля не повинна зупинити нас від намагання посилювати Україну найсучаснішими розробками, які робляться нашими інтелектуалами", - заявив народний депутат.

Related

Політика 4093007556292379634

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item