У системі Порошенка не все так просто - політолог про відсторонення Насірова


Спроби затримання голови ДФС Романа Насірова зумовленні протистоянням всередині влади. 
Про це  сказав політолог Костянтин Бондаренко.
Довкола Порошенка є кілька конкурентних груп. Які ніби одна система, але водночас не є командою.
"Це не власна ініціатива Холодницького, - розповідає Костянтин Бондаренко. - Одна із команд більше орієнтована не тільки на президента, але й на вулицю Сікорського (там знаходиться офіс посольства США. - Gazeta.ua). Мають високих покровителів і намагаються грати у власну гру, щоб посилити свої позиції в системі влади".
"Рано чи пізно розглядатимуть питання про нового керівника ДФС. Скандал доволі серйозний. У будь-якому випадку завжди можна піти шляхом, що останнє слово має сказати суд.
Прихід детективів у "Феофанію" був показовим. У нас люблять символічні дати, "вітати" із днем народження таким чином. Це не нова технологія.
Насіров поки що вирішуватиме всі питання, орієнтуючись на свої зв'язки і впливи. А якщо не вдасться цього зробити, можна буде подумати і про еміграцію".
"Він не подібний на самогубцю, - каже політолог. - Поставить велику кількість питань до слідства, зокрема процесуальних норм. Якби слідчі були націлені добитися правди, не влаштовували б шоу в лікарні, намагаючись проникнути в палату. Дочекалися б можливості вручити підозру у нормальній обстановці. В іншому випадку адвокати можуть розбити справу на процесуальному рівні".
2 березня голові Державної фіскальної служби Роману Насірову вручили підозру.
Головного податківця країни затримували на території клініки "Феофанія". Детективи НАБУ вручили йому підозру, коли він уже був непритомний. Після цього Насірова вивезли на ношах у кардіореанімацію. У нього діагностували інфаркт міокарда.
Насіров фігурує у "газовій справі". Детективи розслідують рішення про розстрочення податкових боргів підприємствам, пов'язаним з колишнім народним депутатом Олександром Онищенком.
3 березня Кабмін відсторонив Насірова від обійманої посади.

Related

Політика 8090228103677469566

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item