В Молдові вино офіційно визнали продуктом харчування

Вино в Молдові - продукт харчування
Парламент Республіки Молдова прийняв в остаточному читанні прийняв закон, згідно з яким вино в країні офіційно визнано продуктом харчування, передає Укрінформ.
"Після прийняття закону, вино, на відміну від інших алкогольних напоїв, можна буде купити у продовольчих магазинах і після 22.00 годин. Крім цього, дозволена реклама вина в засобах масової інформації", - зазначив автор законопроекту, депутат парламенту Іон Белан.
Не менш важливо, за його словами, і те, що вино, порівняно з іншими, міцними алкогольними напоями, надає благотворний вплив на здоров'я громадян.
На думку депутатів парламенту, визнання вина продуктом харчування сприятиме підвищенню популярності цього напою і підтримки місцевих виробників вина.
Згідно зі статистичними даними, щорічно в Молдові виробляється понад 130 мільйонів літрів вина.
Нагадаємо, міжнародна організація виноградарства і виноробства (МОВВ) оприлюднила дані про те, що виробництво вина в світі за рік різко скоротилося і досягла найнижчого показника з 2012 року.
У десятку країн, які споживають найбільшу кількість вина увійшли: Франція, Португалія, Швейцарія та Македонія, Молдова, Італія, Австрія, угорщина, Уругвай, Греція та Швеція, Німеччина, а також Великобританія.

Related

Цікаво 604486757052043834

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item