США приєдналися до навчань південнокорейського флоту, КНДР погрожує "нещадним" ударом

Авіаносець США з винищувачами направлений до Японського моря на тлі зростаючої напруженості з КНДР
Авіаносець ВМС США Carl Vinson долучився до навчань південнокорейського флоту, повідомляє Reuters.
Зокрема, американський авіаносець з винищувачами F-18 направлений до берегів Корейського півострова на тлі зростаючої напруженості з КНДР, яка продовжує провокаційні запуски балістичних ракет, здатних, за запевненням Пхеньяну, нести ядерні боєголовки.
Коментуючи спільні навчання США і Південної Кореї, Пхеньян вже пригрозив "нещадною атакою" у випадку зазіхань на свій суверенітет:
"Якщо вони хоч трохи зазіхнуть на суверенітет і гідність КНДР, її армія почне нещадні надточні удари з землі, повітря, моря...", - повідомило державне інформаційне агентство КНДР.
7 березня США почали розгортання протиракетної системи THAAD в Південній Кореї у відповідь на випробування Північною Кореєю балістичних ракет.
Однак, такий крок з боку Збройних сил США може посилити конфлікт між Південною Кореєю і Китаєм, який вважає розгортання THAAD порушенням балансу безпеки в регіоні.
Нагадаємо, на початку березня КНДР здійснила запуск чотирьох балістичних ракет в напрямку Японії, три з яких впали в море, поряд з японським узбережжям.

Related

Події у світі 3258832217053891023

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item