У ЦРУ почалися серйозні внутрішні перевірки


Спецслужби США в обуренні через витік інформації в Wikileaks. 
Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело в розвідці США.
У штаб-квартирах ЦРУ і АНБ "рвуть і метають", оскільки масштаб витоку не порівняти з викриттями колишнього співробітника АНБ Едварда Сноудена.
"Його інформація призвела до гучних заголовків та поставила під загрозу життя кількох людей. Дана ситуація потенційно може створити небезпеку для тисяч людей по всьому світу. Це як передати нашу найсерйознішу кіберзброю кожному, у кого є інтернет", - заявили в розвідці.
"Мало того, що вони ставлять під загрозу поточні операції, вони ще й розкривають деталі наших підходів і методів роботи, які не повинні знати наші противники. Вороги будуть вивчати наші методи і вчитися на них. Вони будуть використовувати їх не тільки проти нас, але і проти тих, хто слабший", - додали американські розвідники.
Інформація збиралася і передавалася в WikiLeaks "протягом довгого часу".
За фактом публікації матеріалів в WikiLeaks ЦРУ і ФБР почали спільну перевірку, яка повинна допомогти знайти джерело витоку.
У Вашингтоні найбільше стурбовані публікацією комп'ютерного коду, за допомогою якого проводяться кібероперації і яким можуть скористатися хакери, щоб влаштувати "хаос за кордоном".
На сайті WikiLeaks виклали першу частину документів ЦРУ. Подія вважається найбільшим витоком внутрішньої інформації розвідувального управління.
Публікація під кодовою назвою Vault 7 містить в собі 8,7 тис. документів та файлів. В них міститься інформація про ізольовану внутрішню мережу Центру по кіберрозвідці в штаб-квартирі ЦРУ в Ленглі, штат Вірджинія.

Related

Події у світі 6444163958276730593

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item