Кияни платитимуть за проїзд з мобільного телефону


Через два місяці, на початку травня чинності набирає Закон про електронний квиток. 
Це дозволить міським адміністраціям почати впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в муніципальному пасажирському транспорті, а пасажирам - безготівково оплачувати поїздки.
"Безготівкова оплата проїзду має безліч переваг і для міста, і для пасажирів — влада отримує інструмент, який дозволить вести чіткий облік пасажирів, ідентифікувати пільговиків і мінімізувати корупцію в транспортній сфері, де зараз процвітає чорний ринок жетонів і талонів. За мінімальними розрахунками впровадження електронного квитка збільшить надходження в бюджет від громадського транспорту на 20%. Додаткові кошти допоможуть в майбутньому модернізувати транспорт, оптимізувати маршрути та навіть позбавитися від маршруток", — розповідає керівник проекту "Картка киянина" Юлія Спасібова.
В столичному метрополітені вже більше половини пасажирів використовують безконтактні проїзні, "Картки киянина" та банківські картки Visa. Однак, наземний транспорт поки не оснащений автоматизованими системами для зчитування карток. У Львові та Чернігові вже створили альтернативні системи, якими можна розплачуватися за проїзд в трамваях за допомогою зчитування QR-коду.
"Впровадження е-квитка зробить місто більш технологічним – кияни отримають більше можливостей швидко розплатитися за проїзд, а розробники зможуть створювати нові додатки, які будуть важливі для міста, - розповідає Юлія Спасібова, - команда "Картки киянина" розробляє мобільний додаток, який дозволить оплачувати через смартфон не лише проїзд, але й комунальні послуги, штрафи та дасть можливість записатися до лікаря онлайн".
Паперовими талонами для оплати транспорту користуються дві європейські країни – Молдова та Україна. Решта – вже декілька років оплачують проїзд безконтактними проїзними, багатофункціональними смарткартами, за допомогою QR-кодів та смс-повідомлень.
Компанія Xiaomi представила смартфон Redmi 4X. На задній панелі є сканер відбитків пальців. Новинка оснащена п'ятидюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 720 p. Корпус зроблений з металу і має закруглені краї. Екран захищений 2.5D-склом.

Related

Технології 4312073761052322220

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item