Якщо хоча б одна "паршива вівця" буде обрана до Вищої ради правосуддя, то діятиме народний суд справедливості - Костанчук


З вимогою негайного очищення суддівського корпусу від корупції, кругової поруки та звільнення "суддів Майдану" до учасників з'їзду суддів України, який розпочався 14 березня в Києві, звернувся керівник антикорупційної організації учасників АТО "Справедливість" Тарас Костанчук.
Звертаючись до аудиторії, Тарас Костанчук попередив суддів про недопустимість обрання до Вищої ради правосуддя кандидатів, які заплямували свою репутацію та про наслідки, які можуть викликати народне обурення.
"Під будівлею, де проходить з'їзд знаходяться дві сотні моїх побратимів, які пройшли через бої та втрати, яким набридло терпіти те, що діється з правосуддям в країні. Вища рада правосуддя звільняє від відповідальності "суддів Майдану", розгляд справ затягується – звільнено тільки декілька десятків із більше ніж 300, по справам яких закінчується термін давності. Ці судді мають надію залишитися на посадах. Повірте, цього ми не допустимо", - сказав він.
Костанчук закликав суддів прискіпливо підійти до відбору кандидатів до ВРП, оскільки від чистоти судової гілки влади залежать реформи усієї правоохоронної системи та ефективна боротьба з корупцією.
"Всі процеси очищення влади впираються в суддівський корпус, представники якого мають чесно та неупереджено карати злочинців. Якщо Вища рада правосуддя стільки часу не може звільнити з своїх рядів Гречківського та притягнути його до кримінальної відповідальності, на очищення суддівської влади не варто сподіватися", - сказав він.
Керівник організації учасників АТО "Справедливість" попередив суддів, щоб ті не робили помилок і не голосували за кандидатів із заплямованою репутацією.
"Майже третина від усіх висунутих кандидатів, за даними громадських антикорупціонерів, не має морального права бути обрана до Вищої ради правосуддя. Якщо хоч одна "паршива вівця" із цього списку буде обрана, то люди цього не потерплять і буде народний суд справедливості. Ми не боїмося і будемо стояти до смерті за майбутнє України, тому не робіть помилок", - зазначив Костанчук.
Костанчук закликав суддів, в умовах воєнних дій на Донбасі, відповідально поставитися до своєї діяльності та обирати до своїх лав тільки чесних представників.
"Не робіть помилок, вибирайте кришталево чистих людей – серед вас вони є. Не піддавайтесь на тиск та забудьте "кумівство", бо державна служба – це велика відповідальність у державі, яка воює", - сказав він.

Related

Події в Україні 4024114181060782725

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item