Польща про Крим: "Це сіра зона безправ'я в центрі Європи"


Росія повинна припинити окупацію Криму. Це головна умова для розв'язання російського-українського конфлікту. Відсутність можливості для ООН, ОБСЄ чи Ради Європи бути присутніми у Криму призвела до появи "сірої зони безправ'я" у центрі Європи.
Про це йдеться в заяві МЗС Польщі з нагоди третьої річниці окупації Криму Росією, повідомляє Укрінформ.
"Польща не визнає анексію Криму і незмінно підтримує територіальну цілісність України у кордонах, визнаних міжнародним правом", - поінформувало польське зовнішньополітичне відомство.
МЗС наголосило, що Польща разом з усією міжнародною спільнотою закликає Росію припинити окупацію Криму.
"Це необхідний елемент тривалого, мирного врегулювання російсько-українського конфлікту. До цього часу ми підтримуємо збереження санкцій, накладених Євросоюзом, США, Канадою й іншими країнами у відповідь на нелегальні російські дії", - говориться у заяві.
"Ми засуджуємо переслідування, які Росія здійснює у Криму з метою придушення усілякого опору і зміцнення позиції окупаційної влади. З таким же занепокоєнням ми спостерігаємо за поступовою мілітаризацією півострова. Це не лише безпосередньо загрожує країнам басейну Чорного моря, але й сприяє дестабілізації усієї Центрально-Східної Європи", - наголошує МЗС Польщі.
Росія анексувала Крим, виправдовуючи це незаконним референдумом, який пройшов навесні 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

Related

Політика 1238778482368796426

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item