"Кримські татари бояться розмовляти рідною мовою на вулицях" - Різа Шевкієв


Після окупації життя кримських татар змінилося докорінно.
Про це  розповів 63-річний Різа Шевкиєв, заступник голови "Меджлісу" кримськотатарського народу.
Роботу можуть знайти лише ті кримські татари, які до окупантів лояльні. Лише на ті місця, які ця влада виділяє кримським татарам для пропагандистських цілей. Їх кількість мізерна. Переважна більшість кримських татар вважають "в западло" працювати з окупантами. Приватні і державні підприємства не приймають кримських татар на роботу.
Роботодавець за прізвищем дізнається, що до нього звернувся кримський татарин. Починає ставити неприємні запитання: "Краще або гірше стало жити? Що змінилося?" Люди нехитро відповідають - як є. І видають своє ставлення до окупантів. Роботодавці - психологи сильні, вловлюють це.
Кожен татарин намагається організовувати свій бізнес. Торгують тим, що виростили на своїй землі. Торгівельні точки на ринках обкладаються великим податком.
Окупанти створюють видимість розвитку нашої культури. Фінансують кримськотатарські ансамблі, театр, відкрили радіо. Раніше насаджували російські прапори. Тепер дозволили прапор кримських татар. На концерт глядачі йдуть тому, що втомилися жити в постійному страху . Але це не розвиток нашого народу, все робиться для картинки.
Репресії приховують від світової громадськості. Людей викликають у ФСБ на допити. Відпускають і кажуть: "Ми ж тебе не били, не лякали. Але ти повинен пам'ятати, що ти мовчиш. Якщо розкажеш, що був у нас - ми ще зустрінемося". Мого сина викликали повісткою. Я його не пустив. Замість нього пішов адвокат.Після цього не чіпали.
Люди бояться розмовляти рідною мовою на вулицях.
У березні 2014 року після введення військ Росія анексувала український Крим, організувавши "референдум" з його самовизначення. Після цього Москва зарахувала український півострів до свого складу.

Related

Суспільство 1796424506185174033

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item