Виявили найнебезпечніший фрукт


Найбільше небезпечних речовин міститься у полуниці. Через високий вміст пестицидів вона може викликати багато захворювань.
Такі результати дослідження представників американської некомерційної організації Environmental Working Group. Про це повідомляє The Daily Mail.
В організації проаналізували 48 популярних фруктів і овочів на основі аналізу понад 36 тис. зразків. Вони виявили, що у полуниці найбільше пестицидів. Шкідливі речовини знайшли в 70% проаналізованих фруктах. Найзабрудненіша партія полуниці містила 20 найменувань цих хімікатів.
У п'ятірку найнебезпечніших продуктів також увійшли шпинат, нектарин, яблука і персики. Трохи менше пестицидів виявили у грушах, вишнях, винограді, селері, помідорах, перці і картоплі. Практично у всіх зразках перерахованих продуктів виявилися сліди хоча б одного пестициду.
Environmental Working Group також склала список "найчистіших" рослинних продуктів. Вони мають найменший вміст пестицидів. У список потрапили солодка кукурудза, авокадо, ананаси, капуста, цибуля, морожений горошок, папая, спаржа, манго, баклажани, біла мускатна диня, ківі, кольорова капуста і грейпфрути.
Американські фахівців із Центру контролю і профілактики захворювань склали список найшкідливіших і найнебезпечніших для людини продуктів. Найнебезпечнішими назвали хлібобулочні вироби. До списку увійшли також сири, картопляні чіпси, піца, попкорн, макаронні вироби, ковбаси та їжа швидкого приготування.

Related

Здоров'я 1988138178023586759

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item