Туреччина відмовилася приймати пороми з Криму

У Туреччині не чекають поромів з Криму

Наразі морська торгівля між Кримом і Туреччиною зупинена.

У Туреччині перестали приймати кораблі з Криму. Навіть турецьким поромам, які прибули із Севастополя, не дають пришвартуватися в порту Зонгулдак. Про це пишуть Примечания.
В інтерв'ю газеті Hürriyet директор логістичної компанії Selin Global Арзигюль Каймакчі пояснив цю ситуацію тим, що судна прибули з Криму.
"Останнім часом, коли наші кораблі прибувають з Севастополя, вони так і не пришвартовуються в порту Зонгулдак. Це дуже велика проблема, оскільки весь вантаж ми зобов'язані повертати назад експортерам", - поскаржився Каймакчі.

За його словами, жодних офіційних пояснень так і не було отримано: "У нас є турецькі кораблі, на яких працює цілком і повністю турецький персонал. Але корабель досі не може пришвартуватися. Причина - він прибув з Криму".

"Через простій наших кораблів торік тільки ми втратили $150 млн, - розповів він. - Попит дуже високий і тому проблеми зараз дуже великі", - резюмував директор Selin Global.

Як підтвердив директор оператора поромного сполучення - компанії Кримське морське агентство - Станіслав Гвоздилов, не приймаються саме кораблі, які вийшли з портів півострова.

"Виходить, що причина в тому, що Туреччина не визнає російський Крим. За логікою виходить так. Російські кораблі з інших регіонів приймаються, з Новоросійська, наприклад, а з Криму - ні", - розповів Гвоздилов.

Як повідомляють ЗМІ, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган неодноразово заявляв в незмінності позиції Анкари щодо статусу Криму як української території.

Турецький міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу обіцяв, що Туреччина не переглядатиме позицію щодо України, незважаючи на важливість співпраці Анкари з Москвою.

Related

Події у світі 910476171489489235

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item