СБУ: На Закарпатті викрита агентурна мережа Росії


Спецслужба розпочала досудове розслідування щодо громадянина РФ.


Служба безпеки України викрила агентурну мережу російських спецслужб на Закарпатті, яка займалася вербуванням людей для участі в проплачених мітингах. Про це повідомляє прес-служба відомства.
"Співробітники СБУ викрили агентурну мережу російських спецслужб, організатори якої в Росії вербували закарпатських працівників для участі в проплачених акціях. Правоохоронці з'ясували, що в Москві під прикриттям громадської організації російські спецслужби вербували жителів Закарпаття", - йдеться в повідомленні.
 
За даними СБУ, під час своєрідних семінарів і конференцій куратори відпрацьовували із жителями регіону завдання, зокрема проведення агітації на підтримку автономізації Закарпатській області.
 
Також повідомляється, що СБУ задокументувала діяльність громадянина Росії, який є колишнім співробітником спецслужб РФ.
 
"Він завербував кількох жителів Закарпаття, які за гроші погодилися взяти участь у перекритті в регіоні доріг, провести протестні акції проти мобілізації і мітинги на підтримку автономізації області, створення фейкової республіки Підкарпатська Русь", - повідомляє СБУ.
 
Дії росіянина кваліфікували за ч. 3 ст. 110-2 "Фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України" і ч. 2 ст. 110 "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України" КПК України.
 
Підозрюваного оголошено в розшук. Стосовно нього розпочате спеціальне досудове розслідування, оскільки він постійно перебуває в Росії.
 
Як повідомляли ЗМІ, раніше в СБУ і військовій контррозвідці заявили про затримання в Одесі членів російської резидентурної мережі. Заразом були затримані дев'ять осіб. Вони були громадянами України.

Related

Гаряча новина 214431947070246914

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item