У Білорусі затримали журналістів - ЗМІ

Акція проти "декрету про дармоїдів" у Мінську

Білоруська влада спробувала перешкодити висвітленню акцій протесту проти "декрету про дармоїдів".

 
Затримання кореспондентів Белсату й інших незалежних ЗМІ пройшли в суботу, 18 березня, у кількох містах або на під'їздах до них, де цього дня анархісти оголосили протестні акції проти "декрету про дармоїдів". Журналісти за завданням редакцій прямували висвітлювати ці події.
 
У Борисові під час роботи у прямому ефірі на центральній площі міста були затримані кореспонденти незалежного телеканалу Белсат Ольга Чайчіц і Сергій Ковальов. Черговий міліціонер Борисівського РВВС назвав причину затримання - перевірка документів. Журналістів кілька годин тримали у черговій частині, а потім відпустили.
 
У Кобрині після акції "недармоїдів" міліція затримала незалежних журналістів Алесь Левчука та Мілану Харитонову, які вели репортаж із місця подій. Левчук повідомив про своє затримання у Facebook. Його телефон вимкнений.
 
На під'їзді до Мозиря, де також планувалася акція протесту проти "декрету про дармоїдів", співробітники ДАІ заблокували машину журналіста Костянтина Жуковського. "Перевірка документів ведеться більше 4 годин, тепер почалося складання протоколу", - розповів Жуковський.
 
Фрілансер Лариса Щірякова розповіла телебаченню Белсат, що її затримали в Гомелі. За її словами, у міліції були претензії до її автівки, яка "може перебувати в розшуку через викрадення".
 
У Вітебській області дорогою на Новополоцьк міліція двічі затримувала автомобіль із журналістами Сергієм Русецьким і Володимиром Луньовим. Спочатку їх звинуватили в порушенні правил дорожнього руху і відпустили. Вдруге затримавши журналістів, міліціонери повезли їх у Полоцький РВВС для перевірки номерів на кузові машини, після чого дозволили виїхати.
 
Раніше в Білорусі почалися судові процеси над 49 учасниками дозволеного Маршу недармоїдів у Мінську.

Related

Події у світі 2278155290284534051

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item