ЗМІ: Десятки банків Німеччини відмивали гроші з РФ

На рахунки Commerzbank надійшло понад 27 млн доларів

Сумнівні платежі проводили, як мінімум, 27 німецьких банків.

 
Не менше 27 німецьких банків отримували гроші, які російські зловмисники відмивали в Європі з 2010 по 2014 роки. На рахунку німецьких кредитних установ надійшло в цілому 66,5 млн доларів.
 
Про це пише газета Süddeutsche Zeitung, яка брала участь у міжнародному розслідуванні схеми під кодовою назвою "Глобальна пральня" (The Global Laundromat).
 
Як зазначає видання, грошові перекази у всіх випадках надходили від молдавського Moldindconbank або латвійського Trasta Komercbanka. Обидва ці банку знаходяться в центрі масштабної міжнародної схеми відмивання грошей, яку SZ називає "Глобальною пральнею" (Ukrainian Laundromat).
 
Найбільша сума - 27,4 млн доларів - надійшла на рахунки Commerzbank, на рахунки в Deutsche Bank - близько 24 млн доларів.
 
Commerzbank відмовився коментувати цю інформацію, зазначивши лише, що дотримання норм, спрямованих на запобігання незаконних трансакцій (Compliance), завжди мав для нього велике значення.
 
Зі свого боку Deutsche Bank повідомив, що він "значно зміцнив і розширив системи контролю, а в 2015 році найняв тисячу нових співробітників у відділи Compliance і "Боротьба з фінансовими злочинами".
 
Публікація в Süddeutsche Zeitung з'явилася в результаті розслідування, проведеного міжнародною організацією журналістів-розслідувачів (Organized Crime and Corruption Reporting Project - OCCRP) "Новою газетою" і Süddeutsche Zeitung.
 
Всього у вивченні схем "Глобальної пральні" брали участь понад 60 журналістів з 32 країн, які в свій час працювали також над вивченням "Панамських досьє", які допомогли розкрити заховані в офшорах таємні рахунки багатьох відомих політиків, бізнесменів, спортсменів і т. д.
 
Як повідомляють ЗМІ, раніше стало відомо, що банки Британії також "відмивали" гроші з Росії. Через 17 найбільших британських банків, включаючи HSBC, Royal Bank of Scotland, Lloyds, Barclays, Coutts, пройшли майже 740 млн доларів у рамках міжнародної схеми по відмиванню грошей.
 

Related

Події у світі 8124780745733195958

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item