Луценко розповів подробиці "тютюнового" рейду


Слідчі проводять 100 обшуків в Антимонопольному комітеті та компаніях, пов'язаних з дестриб'ютором тютюнових виробів "Тедіс Україна".
Про це сказав генеральний прокурор Юрій Луценко на спільному брифінгу з главою МВС Арсеном Аваковим.
"О 07:00 близько 1000 правоохоронців... розпочали слідчі дії - виїмки та обшуки, пов'язані з компанією "Тедіс Україна". Із 2012 року, коли ця компанія отримала монополію на дистриб'юторські послуги практично всього тютюнового ринку України, до сьогодні кінцевим бенефіціарои і дійсним власником цієї компанії є громадянин Російської Федерації Кесаєв, який також є членом ради директорів ЗАТ "Завод імені Дегтярьова" РФ. Це підприємство поставляє стрілецьку зброю, зокрема терористичним організаціям ЛНР і ДНР. У зв'язку із цим Рада нацбезпеки України та Національний банк України з 2014 року ввели санкції щодо Кисаєва - заборону на вивід капіталу компанії, де він є засновником або бенефіціаром. Попри цю заборону через низку фінансово-господарських структур і фірм-транзитерів до РФ за період з 2015 року легалізовано і виведено 2,5 мільярди гривень. Частиною з ним профінансували озброєння терористичних організацій ЛНР і ДНР.
У зв'язку із цим проводять 100 обшуків усіх компаній, пов'язаних із "Тедіс Україна", а також в Антимонопольному комітеті. Зранку в АМКУ зайшли слідчі для вилучення документів, що свідчать про сприяння монопольному становищу та невжиття передбачених законом дій керівництвом АМКУ.
Ми прийшли до фінальної стадії розслідування. Сподіваюся, виїмка документів покладе край штучно створеній монополії", - розповів Луценко.
31 березня стало відомо про обшуки в АМКУ та причетних до компанії "Тедіс Україна" фірмах.

Related

Політика 5739261682478317671

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item