Лукашенко жорстко відповів на газову погрозу Медведєва

Медведєв і Лукашенко

Білоруський лідер у відповідь пригрозив Москві.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко жорстко відповів на "залякування" російського прем'єр-міністра Дмитра Медведєва щодо цін на газ, передає Белта.

"Найбільше здивували заяви мого закоренілого друга Медведєва. Нас, до речі, вже лякати починають, що газ ми будемо природний купувати за європейськими цінами. Ніби, що будете платити не 150 доларів, а 200", - сказав Лукашенко на нараді.
Він розцінив ці слова прем'єра РФ, як натяк, що Білорусь є дармоїдами в Росії.

"Медведєв повинен розуміти, що якщо ми будемо платити як в Європі, то за дещо йому теж доведеться заплатити. І ціна буде неймовірно вищою, ніж ціна на природний газ", - сказав білоруський лідер.

Він зазначив, що "бухгалтерія та ціна на природний газ, який не належить Медведєву", не повинні лежати в основі відносин між Москвою і Мінськом.

"Скажу дуже коротко і чітко, чого ми хочемо: жодних низьких цін ми не хочемо на газ. Нам треба, щоб керівництво братньої Росії виконувало свої зобов'язання... Якщо хтось із розумників там думає, що нас можна постійно нахиляти і ставити на коліна, цього не буде", - додав Лукашенко.

7 березня на засіданні ради глав урядів країн ЄАЕС Медведєв закликав своїх "колег" пам'ятати про пільгову ціну на російський газ при прийнятті рішень, що гальмують або блокують процес інтеграції в ЄАЕС.

На початку лютого ЗМІ повідомляли, що Мінськ хоче вийти з ЄАЕС, ОДКБ і, можливо, із Союзної держави Росії і Білорусі. Лукашенко тоді назвав чутки "повною вигадкою".
Раніше Лукашенко говорив, що Білорусь може відмовитися від російської нафти, якщо на іншій шальці терезів буде незалежність країни.

Зазначимо, що в 2016 році товарообіг Білорусі та Росії знизився до мінімального рівня з 2009 року - 26,1 мільярдів доларів.

Related

Гаряча новина 3180326914703174206

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item