Знайшли альтернативу антибіотикам


Науковці знайшли сполуку, яку можна використовувати як альтернативу антибіотикам. Вони відкрили атомну структуру антибактеріального вірусного білка.
Цей вірусний білок називається PlyC, повідомляє golos.ua. Його виявили ще у 1925 році. Але після відкриття антибіотиків білок не використовували як засіб для лікування інфекцій.
Протягом 6 років австралійські медики з університету Монаш досліджували PlyC. Вони знайшли нові властивості його атомної структури. Вчені встановили, що білок може вбивати бактерії, які викликають різні інфекції: від пневмонії до синдрому стрептококового токсичного шоку.
"PlyC - ефективна бактеріальна машиною для вбивства. Вона нагадує літаючу тарілку з двома боєголовками. Цей білок з'єднується з поверхнею бактерії за допомогою восьми окремих ділянок для стикування, які розташовані на одній стороні тарілки. Дві боєголовки розжовують поверхню клітини, проникаючи всередину і швидко вбиваючи бактерії", - розповідає одна з медиків, доктор Шина МакГоуен.
Науковці кажуть, що PlyC у 100 разів ефективніший у знищенні певних бактерій, ніж будь-який інші амінокислоти. До прикладу, відомий нині лізин. Цей білок може стати перспективним об'єктом для розробки нових лікарських засобів.
Замінити антибіотики також може вакцина, що запускає керовану імунопрофілактику. Інший засіб бактеріофаги. Це віруси бактерій, що складаються з однієї або двох ланцюгів нуклеїнових кислот. Найчастіше вони розмножуються в клітинах бактерій і викликають їх руйнування під дією хімічних або механічних чинників.
Кров комодського дракона може допомогти y боротьбі з інфекціями. У білках крові ящірки виявили 47 антимікробні хімічні сполуки. Вони можуть стати засобом проти стійких до широкого спектру антибіотиків бактерій.

Related

Технології 2582666825457929270

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item