Спецоперація НАБУ схожа на узгоджену бутафорію - політолог


"Цирк у прямому ефірі країна може дивитися ще довго, тільки от сьогодні ввечері закінчуються 72 години з моменту вручення підозри, і якщо не буде рішення суду, то Насіров спокійно може відправитися додому доліковуватися, причому навіть за кордон. Тому складається враження, що спецоперація НАБУ є чистою бутафорією узгодженою з Насіровим", - написав на своїй сторінці у Facebook політолог Кирило Молчанов.
Так він прокоментував триденні дії детективів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ, - ред.) щодо підозрюваного голови Державної фіскальної служби Романа Насірова. Як відомо, у ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили йому повідомлення про підозру в "зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки". Увечері 4 березня судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Насірову перенесли на 10:00 5 березня. У неділю захист Насірова заявив про відвід судді у справі, і суд оголосив перерву для передачі заяви про відвід іншому судді, якого поки не можуть знайти. Строк тимчасового утримання Романа Насірова під вартою закінчується ввечері 5 березня.
Як зазначає політолог, спершу спецназ НАБУ не міг потрапити в палату до Насірова (їх не пускав вахтер), потім його везли в кардіологію, в процесі йому нібито зачитали підозру, хоча, зі слів адвокатів, він був без свідомості. Вчора детектив продовжився, з Феофанії його вивезли у невідомому напрямку (виявилося, для експертизи стану здоров'я), далі суд, знову лікарі, мінування, лікарня швидкої допомоги і знову Феофанія.
"Затримання Насірова триває вже третій день. Починає здаватися, що органи роблять все, щоб відсторонений голова ДФС так і не опинився за ґратами. Швидше за все, важливим є його крісло як голови ДФС, яке можна розміняти в результаті створення нової Коаліції, а весь цей цирк - для прикриття. Плюс вкотре можна "засунути" суспільству, що в Україні нібито борються з корупцією, і не важливо, що всі справи НАБУ не доводяться до обвинувального вироку в суді", - вважає Молчанов.

Related

Суспільство 4841328200724323718

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item