Суд вирішив забрати у Коломойського авіакомпанію на користь держави

Авіакомпанією після приватизації через Галтера володіє фінансово-промислова група Приват, співвласником якої є бізнесмен Ігор Коломойський
Рішенням господарського суду по представництву Дніпропетровської обласної прокуратури 30 березня було вирішено 94,5% акцій ПАТ Авіаційна компанія Дніпроавіа (Дніпро) списати на користь держави.
Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй Facebook-сторінці.
"Борис Філатов, здається, багато заощадив. Новий аеропорт будувати не доведеться", - пише Луценко.
Нагадаємо, що міський голова Дніпра Борис Філатов звернувся до керівництва держави з проханням допомогти у демонополізації місцевого аеропорту.
"У мільйоному місті немає аеропорту. Він належить приватному власнику, який зловживає монопольним становищем. Це викликає абсолютно чітке роздратування серед громадян. І я просив би керівництво держави посприяти місту у вирішенні питання з аеропортом", - цитує його слова Інтерфакс-Україна.
Раніше, в лютому 2017 року міністр інфраструктури Володимир Омелян вказував на обмеження ринку для авіакомпаній з боку міжнародного аеропорту Дніпра.
"Всі аеродроми демонструють зростання. Крім одного - в місті Дніпро, де вирішили "пограти" в монополію і обмежити ринок", - зазначав він.
За даними Державної авіаційної служби України, аеропорт Дніпра в 2016 році скоротив пасажиропотік на 17,7%. Скороченням пасажиропотоку в минулому році відзначився крім Дніпра тільки аеропорт Ужгорода.

Аеропортом Дніпра управляє авіакомпанія Дніпроавіа. Фонд держмайна України в кінці серпня 2009 року продав 94,572% акцій Дніпроавіа ТОВ Галтера. В результаті авіакомпанією після приватизації через Галтера володіє фінансово-промислова група Приват, співвласником якої є бізнесмен Ігор Коломойський.

Related

Бізнес 2028061480559441837

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item