В Ужгороді зірвали мітинг жінок: покрали плакати і розбіглися


Активісти проводили акцію на підтримку Стамбульської конвенції із запобігання насильству над жінками.

 
В Ужгороді зірвали акцію на підтримку Стамбульської конвенції із запобігання насильству над жінками. Про це повідомила активістка Ярина Денисюк у Facebook.






"Праворадикали в Ужгороді зірвали акцію на підтримку прав жінок і ратифікації Стамбульської конвенції з протидії насильству. Покричали, викрали плакати і повтікали. Особливо відзначилися Карпатська січ і особисто Тарас Деяк. Браво", - написала активістка.
 
За інформацією Денисюк, радикали відступили від жінок-активісток тільки після приїзду поліції.
 
У свою чергу, Тарас Деяк, лідер праворадикальної організації Карпатська січ пояснив місцевим ЗМІ дії однодумців тим, що насправді організація, яка проводить збори, захищає права ЛГБТ, а не жінок. "Насправді жінки під прикриттям прийшли захищати геїв", - сказав він, додавши, що їхнє місце з плакатами на кухні.
 
 
Організована акція за ініціативою Equality Lab разом з Amnesty International Ukraine і Queer Home Uzhhorod. Активісти вважають, що держава мусить створити незалежний орган, який розроблятиме цілісну скоординовану політику з протидії домашньому насильству; розроблятиме форми співпраці із жіночими громадськими організаціями, збиратиме й аналізуватиме статистичні дані.
 
Зараз, за ​​інформацією активістів, ратифікація конвенції блокується депутатами Верховної Ради, тому 8 березня в кількох містах України мають відбутися подібні акції.
 

Related

Гаряча новина 1474111346817319996

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item