Індія відмовилась від російських літаків на користь українських


Український завод "Антонов" отримав можливість продавати індійській стороні Ан-178.
Індія підписала договір про спільну розробку подібного літака з українською державною корпорацією Антонов, у якої вже є літаючий прототип транспортника Ан-178, пише ВВС.
Натомість Індія відмовилась співпрацювати з Росією. Вона більше не зацікавлена в російських літаках Іл-214. На їх розробку сторони витратили 17 років.
Літак Іл-214 повинен був замінити застарілі літаки Ан-12, що використовуються у Збройних силах Індії і російських військах. При цьому роботу над ним в Росії почали ще у 2000 році, а в 2007 до його розробки приєдналася і Індія.
Проте за весь цей час літак створити так і не вдалося і Іл-214 існує тільки в макеті. Тому після провалу розробки Індія вирішила призупинити свою участь у цьому проекті і розірвати відносини з росіянами.
Літак, який потрібен Індії, повинен був мати вантажопідйомність близько 20 тонн, а також бути придатним для використання на високогірних аеродромах з грунтовим покриттям.
Торік українське держпідприємство "Спецтехноекспорт", яке входить в концерн "Укроборонпром" підготував низку проектів для спільної реалізації з індійськими партнерами. Найбільше Індію зацікавила спільна реалізація проектів у сфері авіабудування, виробництва радарів і систем морського спостереження, модернізації морської і бронетехніки, систем ППО, авіації, розробок головок самонаведення, спільних розробок ракет класу повітря-повітря.

Related

Економіка 2421941482215935955

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item