Період розгадування російської душі закінчився



Не можна давати другого шансу вмираючій імперії. Вона – скривджена і понівечена – намагатиметься піднятися і зжерти все, що ворушиться
"Менше знаєш – міцніше спиш", – мовила одна з росіянок, відповідаючи на питання про те, що особисто їй дав горезвісний "Кримнаш". Вона не хоче стежити за новинами, тому що страшно. Напевно, так само не хотіли нічого знати про лиходійствах гітлерівського режиму жителі Берліна, все глибше занурюючись в сон розуму, що породжує все нових і нових монстрів.
Інтелігентному Обамі було невтямки, який упир наливається "баблом", засів у Кремлі за океаном. Йому просто не приходило в голову "відкусити аплікатуру по самі плечі" цьому бандитові, гордовито піднявшому голомозу голову. Тому і гундосив про "перезавантаження", не усвідомлюючи масштабів прийдешньої катастрофи. Це вже потім, коли "дедовоевалка" пред'явила оскал ситого паразита, стало зрозуміло: проморгав, дообіймавсяся, догрався в дипломатію. Шаріков "дипломатії" не розуміє, приймаючи ці надмірності за слабкість. Якщо з ним розмовляти інтелігентно, використовуючи літературні звороти – в його черепушці починає пульсувати тільки одна думка: "Бач, як налякалися, як тремтять. А не шарахнуити б мені у відповідь "по матушці" – так, щоб у цих чистоплюїв окуляри заіскрилися?" Це – класове, нічого не поробиш. Таке не перевиховати, не заховати в цивільному костюмі – воно все одно вирветься назовні. Прямо "з широких штанин". І ось – высунулось, не сховаєш, пише Олександр Сртник для "7 Дней"
Тепер будь-яке слово, що відригує Кремль, будь-які дії, обов'язково буде використано проти самого Кремля. Путіністи стрепенулися і не на жарт перелякалися: адже стільки років вдавалося вертіти весь світ на мотузочці, що вже в звичку ввійшло побутове хамство, "Абама-абизяна", ось це все. І як тепер сховати випираючу зі штанин гідність? Як утертися? Багатомільйонний плебс, накачаний цим самим почуттям гордості, як путінська рожа – ботоксом – не зрозуміє! Втім, поки в руках бандитів залишається горезвісний останкінський шприц – через нього можна влити все, що завгодно: і смирення від абревіатури СМИ (ЗМІ), і нові установки – аж до перелому основоположних "сил". Крім однієї: "распальцовочной". На ній, рідній-приблатній, і тримається вся ця злодійська конструкція. "не на..еш – не проживеш!" – ось основа основ. Висмикни її – і все зруйнується, зверху до низу. Розсиплеться в прах. "Виводили мільярди під прикриттям ФСБ? А ви куди дивилися, в натурі? Приплачували західним політикам та усіляким радникам? – ми знову вас переграли. Втрутилися у вибори? – невже ви настільки малахольні, що дозволили нам втрутитися?" І – дикий ржач по всій площі стайні. Але це – виключно для внутрішнього вживання. Нічого подібного Заходу не пред'явиш. Ще парочка таких викрутасів – і чекістську горилу перестануть пускати в передпокій. Від неї і зараз вернуть носи, а можуть і замурувати в печері. За прикладом українців, забетонувавших могутній "Сбербанк", після чого фінансовий гігант підібгав хвоста і, скиглячи, уповз у заповідні чекістські кущі.Але Трамп – не Обама. Він взагалі не інтелектуал. Прямий як шпала. Якщо його образити, можна й до вечора не дожити. У цьому сенсі Дональд, у бік якого настільки еротично дихала вся кремлівська братва, – духовно близький, і з тієї ж причини – небезпечний. Але це було б ще півбіди. Справжня біда – в тому, що це раніше Трамп, був вільний у своїх висловлюваннях та уподобання, міг нести будь-яку ахінею і приймати вольові рішення. Відтепер він затиснутий в міцні політичні лещата, де зліва – рішучість республіканців, праворуч – недобре дихання демократів, а за плечима – гори компромату, які ще треба розгребти. І їх вже розгрібають, виявляючи загаджене спіднє.
Відтепер риторика США стосовно Росії буде змінена в бік абсолютного неприйняття
Американський істеблішмент в люті. Так його ще ніхто ніколи не принижував. І ковтати подібне приниження він не має наміру. Відтепер риторика по відношенню до Росії буде змінена в бік абсолютного неприйняття. З усіх питань. Можливість компромісів більше розглядатися не буде, а найменший шантаж стане сприйматися як оголошення війни. До кремлівської пацанви починає "допирати": "переборщили, наковбасили, треба терміново щось робити".
Перший рефлекс – хапальний: заморозити курс рубля, що цілком зрозуміло. "Бабло" – наше все. Про нього, рідного, – всі думки, з ним пов'язані надії і сподівання. А воно витікає. Його пересування вже відслідковується і розкривається, ще трохи – і почнуть заморожувати та заарештовувати все, що виводилося з допомогою спецоперацій прикриття. На Захід не "наїдеш" – значить, залишається колошматити власне населення. Що робить загнаний в кут терорист? – він виставляє перед собою заручників в якості щита. Саме це і будуть робити кремлівські бандити. Для початку – "відіжмуть" валютні заощадження, штучно підтримуючи курс деревеніючого рубля. Зрозуміло, негайно утвориться "чорний ринок", після чого почнуться посадки "за спекуляцію з валютою". Не можна виключати, що чекісти і зовсім можуть заборонити її вільне ходіння на території "Терро-Росії". Просто візьмуть і скажуть: "Нам не потрібен конвертований рубль. Зараз випустимо "золотий червонець" – і весь світ утреться". Чи треба говорити, що ці пропагандистські кульбіти жодним чином не вплинуть ні на те, що знижується рівень життя вимираючого населення, ні економіку, ні на вбите виробництво? Гірчичник, поставлений на спину мерця, не воскресить покійного. Його ховати треба, а не сперечатися про методики лікування. А оскільки небіжчика ніхто в морг відвозити не має наміру – бандитські рученята рефлекторно займуться його муміфікацією. Захлопнуть всі двері, зашторять вікна, і закошмарять заручників до такої міри, щоб молилися не однієї, а – обома рукамицілими днями. Вічному Путіну для досягнення божественної величі залишилося зробити лише одне: саморозп'ятися і воскреснути через три дні, після чого спуститися з мавзолею, виділяючи небесне світло, і повідати, що загрузлый у гріху радянської пастви нові заповіді "святої луб'янської методички".
Ненависним буржуям із Заходу про велич вождя не розкажеш і про рішучість диктаторську теж не рявкнеш
Але ці технології, як не крути, – знову для "внутрішнього використання", для нескінченного "лошіння" тих, кому "важко бути лохом", але інакше не вижити. А що робити із Заходом, що розізлився від такого ставлення? Період "стрільби очима" і "розпахування загадкової душі" пройшов. Ніхто не повірить, не загляне і не потисне холодної руки. Навпаки: затиснуть носи й відштовхнуть, як чумного. Ось і перевертається убогий розум кримінальника в черепній неандертальської коробці, іскрячи та потріскуючи. Ненависним буржуям про велич вождя не розкажеш: вони бачили пігмеїв і вище. І про рішучість диктаторську теж не рявкнеш: дим від авіаносця "Кузнєцова", звичайно, ріже очі, але сміху від нього більше, ніж переляку. Залишається тільки "російська рулетка": злетять горезвісні ракети чи ні?
Друга світова війна дала людству кривавий урок: не можна загравати з теоріями про расову вищість. "Холодна війна" навчила: навіть найкрасивіша утопія, зведена в ранг ідеології, приречена на провал. Схоже, людство продовжує шукати нові теми для чергових уроків, а вже скільки крові проллється в процесі їх засвоєння – залишається тільки гадати. Але тема вже зазначена: не можна давати другого шансу вмираючій імперії. Вона – скривджена і понівечена – буде намагатися піднятися і зжерти все, що ворушиться. Взяти реванш. Частково ми цю тему вже проходили у випадку з Веймарської імперією, звироднілої в нацистський Третій рейх. Але – не засвоїли, проскочили. Значить, доведеться повернутися до неї, переживши у всіх подробицях. З "вставанням з колін", з анексією територій, з ейфорією "победобесия", з подальшим розчаруванням і замиканням у собі, далі – з усіма зупинками, аж до остаточного похорону.
Холодна війна навчила: навіть найкрасивіша утопія, зведена в ранг ідеології, приречена на провал
Імперії не люблять здихати поодинці, вважаючи за краще забирати з собою в могилу цілі народи. І якщо населення готове разом з нею вирушити "під ніж" Історії – треба йому заважати? Хай іде – з прапорами під барабанний дріб. Головне – переконатися в тому, що вона здохла. Закопати і забетонувати. Щоб не шевельнулась і не вилізла назовні ніколи.
Передруковується з дозволу редакції "7 Дней"

Related

Події у світі 4636662044444733836

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item