Нардеп назвав ціну закриття справ Юри Єнакієвського

Для закриття кримінальних справ у колишнього нардепа-"регіонала" Юрія Іванющенка могли забрати третину з € 200 млн. 
Про це сказав народний депутат Ігор Луценко.
Автор: УНІАН
Юрій Іванющенко
Ймовірно з нього зняли від 10 до 30% суми (за оцінками ЗМІ у бізнесмена заблокували € 200 млн. активів — ред.), - говорить Ігор Луценко. - Домовляються з Адміністрацією президента, прокуратурою і судами. Сам Іванющенко за все це платить, наймає тут виконавців. Така ось робота Генпрокуратури, організована АП. По всіх "жирних справах" не бачимо жодної конфіскації.
Якщо в АП погодили, все інше не проблема. На Банковій сходяться усі можливості для контролю учасників процесу - генпрокуратури і судів.
Переговори може вести хто завгодно. Можливо і Суркіс, котрий є давнім партнером Петра Порошенка по партії (СДПУ (о) — ред.). Вони із ним спільно пройшли вогонь і воду. Він і Луценка знайомий і в суди може зайти.
У Іванющенка купа майна, офіси в центрі Києва. Має найбільший маєток у Конча-Заспі. Його будували як друге "Межигір'я" на десятки гектарів. А з прилеглими територіями, котрі ніким не використовуються, сотні гектарів. Там кінотеатр, палац для прийому, все збудовано по-феодальному. Воно було під арештом. Тепер Іванющенко цим законно користуватиметься.
Автор: Facebook
Маєток Іванющенка у Конча-Заспі
Маєток Іванющенка у Конча-Заспі
Це поразка Майдану. Іванющенко був одним із стовпів режиму Януковича. Не можна уявити більш фактурного за нього. Ахметов і Курченко є менш близькими до кримінальних практик. Прокуратура не пред'явила обвинувачення, не недала доказів і не передала справу до суду. То які питання до Іванющенка? Шанси на справедливість є. Однак, наступного разу треба карати тих, хто прикривав.
Ще у 2015 році тодішній генпрокурор Віталій Ярема заявляв, що на закордонних рахунках Іванющенка арештували $100 млн.
Цього тижня очільник ГПУ Юрій Луценко заявив, що всі справи проти соратника Віктора Януковича закрили.
Іванющенка підозрюють у розкраданні коштів Кіотського протоколу. Гроші розкрадали через приватні структури в різних регіонах.

Related

Політика 6848816582808646615

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item