"Наша влада фінансує тероризм" - десантник


"Як би я не служив в армії, то стояв би зі всіма на блокаді. Елемент блокади мав би вказати владі, що вона робить не правильно. Мирний протест зупинився би одразу ж, як наша держава припинила торгівлю. Мало називати це торгівлею на крові. Ми даємо гроші окупантам, тому потім на колінах біля Стели прощаємось з нашими побратимами", - каже десантник Ігор. Боєць несе службу у 80-й бригаді. Зараз десантник перебуває на базі у Львові. Раніше він захищав Піски та околиці Авдіївки на Донеччині.
Чому влада розігнала активістів?
Очевидно наша влада — куратор великого капіталу. Прибуток почав знижуватись, треба було діяти. Це як на мінному полі або на крихкому льоді. Даєш перший крок, дивишся повалишся чи ні. Влада провалилась. Відповідь людей — миттєва. Багато хто вийшов. Після революції вже знаємо що робити.
Захоплення адмінбудівель — це добре?
Їх не захоплювали, активісти просто зайшли. Захоплення небезпечне зараз. Наприклад, якшо в Одесі, Запоріжжі чи в тому ж Херсоні захоплять адміністративні будівлі ситуація в Україні може вийти з під контролю. Їх можуть захоплювати під гаслом блокади, а мати зовсім інше на меті. В Путіна є багато креативних людей.
Як можливо досягнути компромісу?
В даному випадку компроміс — незадоволення обох сторін, коли вони обоє з підробленою усмішкою на лиці намагаються бути переможцями. Але питання не в банальній сварці, де не відомо хто правий, хто ні. Питання в тому, що ми оплачуємо бойовикам снаряди, які летять в мене чи мого побратима. Тут є чіткі сторони. Наша влада фінансує тероризм. А це здається карається позбавленням волі.
Який вихід?
Банальні механізми не працюють. Ситуація не в торгівлі з терористами. Всі їхні схеми заробляння позабюджетних фінансів зайшли надто далеко. Спочатку нас лякали, що промерзнемо цілу зиму. Опалювальний сезон закінчився. Тепер їм нема чим стримувати людей. Швидше за все чекаємо нового закону торгівлю з окупантом. Закон обмежить права блокадників в АТО і найулюбленіше слово влади: урегулює торгівлю.
"Президент мав зустріч з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та мером Львова Андрієм Садовим. Садовий зазначив, що атмосфера була напружена, розмова - важка. Аваков майже весь час мовчав. Який результат зустрічі - нікому не відомо", - розповів правозахисник Дмитро Снєгирьов.

Related

Гаряча новина 6682541311812263226

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item