Європа стурбована російською дестабілізацією на Балканах


Європарламент глибоко стурбований втручанням Росії у внутрішню політику Чорногорії для дестабілізації ситуації на Балканах.
Про це повідомляє espreso.tv із посиланням на сайт Європарламенту.
"Минулого року Чорногорія продемонструвала подальший прогрес у переговорах про вступ до ЄС. Однак серйозними проблемами залишаються корупція і організована злочинність. Євродепутати також занепокоєні з приводу можливих спроб Росії впливати на Чорногорію і дестабілізувати західні Балкани, на кшталт тих, що були під час виборів у жовтні 2016 року", - йдеться на сайті.
Європарламентарії закликали високого представника з питань безпеки та зовнішньої політики ЄС Федеріку Могеріні стежити за розслідуванням спроби державного перевороту в Чорногорії.
Проросійські політики у Чорногорії закликають об'єднатися людей, які вороже налаштовані до приєднання Чорногорії до НАТО. Британські журналісти зауважили, що вимоги чорногорських депутатів нагадують незаконні референдуми проросійських сепаратистів з метою підірвати суверенітет держави на кшталт тих, які відбулися в Криму та на Донбасі. Раніше прокурор Чорногорії звинуватив російські спецслужби в спробі державного перевороту в країні 16 жовтня 2016-го.

Related

Події у світі 7592698213522516944

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item