Київ дозволив провозити товари в ЛДНР

Один з постів блокування торгівлі з непідконтрольними територіями

Кабмін допустив можливість переміщення товарів через лінію розмежування на Донбасі без обмежень.

 
Уряд опублікував на своєму порталі постанову про затвердження порядку переміщення товарів в район або з району проведення АТО.
 
Порядок дозволить регламентувати в правовому полі процедури і правила перевезення товарів, у тому числі гуманітарної допомоги, через лінію розмежування і в межах буферної зони.
 
Кабмін допустив можливість переміщення товарів через лінію розмежування на Донбасі без обмежень для запобігання або ліквідації наслідків соціально-економічних обставин та надзвичайних ситуацій.

Згідно з документом, до процесу контролю над переміщенням товарів буде залучена громадськість і волонтери.
 
Порядок набуде чинності через 10 днів з дня опублікування відповідної постанови.
 
Забороняється переміщати в ЛДНР і з "республік" товари, за винятком харчових продуктів і лікарських засобів, що переміщуються у складі гуманітарних вантажів, а також товарів і продукції (в тому числі, що забезпечують функціонування й обслуговування або необхідні у виробничому процесі) металургійної, гірничо збагачувальної, вугледобувної та енергогенерувальної галузей, об'єктів критичної інфраструктури за переліком та обсягом (вартість, вага, кількість).
 
Вони затверджуються спільним рішенням Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб і Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
 
Суб'єктам господарювання дозволяється переміщати товари винятково залізничним транспортом, крім випадків, коли товари переміщається в/з гуманітарно-логістичних центрів.
 
Нагадаємо, з кінця січня ветерани АТО і деякі народні депутати проводять блокаду залізниці на Донбасі, в тому числі і поставок вугілля з непідконтрольних районів.
 
Ці дії вже призвели до введення Кабміном надзвичайних заходів в енергетиці.
 
1 березня Кабмін затвердив порядок переміщення між підконтрольною і непідконтрольною Києву територією Донбасу.
 
"Порядок забезпечить переміщення товарів, - а не торгівлю, - в рамках підприємств, які забезпечують економічне зростання", - заявив тоді міністр з питань окупованих територій Вадим Черниш.

Related

Події в Україні 2327197227857387931

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item