Посол Японії розповів, чому тільки його країна зі всього азіатського регіону підтримала санкції проти Росії

Шигекі Сумі: Для Японії велике значення має стабільність міжнародного співтовариства
З початком російської агресії Японія безперервно підтримує Україну з метою відновлення і здобуття нею економічної стабільності, що є ключовим питанням, заявив посол Японії в Україні Шігекі Сумі в інтерв'ю НВ.
"Для Японії велике значення має стабільність міжнародного співтовариства. Будучи великим постачальником товарів та послуг на світовий ринок, ми потребуємо стабільності і спокою у всьому світі. Заворушення, що відбуваються у вашій країні, негативно впливають не тільки на обстановку європейського регіону, але й на загальний стан справ у світі", - відповів Шигекі Сумі на питання НВ про те, чому, на його погляд, тільки Японія зі всього азіатського регіону підтримала санкції проти РФ.
Політик також зазначив, що японці співпереживають і співчувають українському народу на тлі російської агресії в Криму і на Донбасі.
"У січні цього року я ненадовго їздив в Токіо на нараду послів. Ми з дружиною вирішили зробити невелику подорож до Хіросіми. Викликали таксі. Розговорилися з водієм, і він поцікавився, звідки я. Я відповів: Токіо, але в даний період життя працюю в Україні. І таксист емоційно відреагував: “А-а! Україна! Передайте українцям мої найкращі побажання та слова підтримки! Тримайтеся!" - привів Шігекі Сумі приклад зі свого життя.
Ще Шігекі Сумі зазначив, що Україна не дуже активно доносить світу свою позицію і реальну інформацію про себе, на відміну від російських ЗМІ.
"Україна не дуже активно доносить свою позицію у зовнішній світ, транслює реальну інформацію про себе, на відміну від агресивних, але професійно працюючих російських інформагентств та телеканалів", - сказав Шигекі Сумі.

Related

Політика 4410882080478716871

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item